Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Athen – historien i moderne rammer

Annonce
Koncentrationen lyser ud af øjnene på de tre unge mænd, mens de i slowmotion synkront udfører de trin og armbevægelser, der hører sig til vagtskiftet, når man har det ærefulde hverv at bevogte „Den ukendte soldats grav“ midt i Athen.
Sveden perler på deres ansigter, for selvom det kun er forår, er her godt lunt.
Flokke af turister beundrer smilende den specielle uniform: en plisseret kilt, tilhørende jakke, en benbeklædning, der ligner strømpebukser, røde uniformshuer og matchende jernbeslåede sko med pomponer.
Men man skal ikke tage fejl: til trods for klædedragtens, i vores øjne, feminine præg er de unge mænd elitesoldater.
Annonce

Den ukendte soldats grav ligger foran Parlamentet, oprindeligt opført som kongeslot, på Syntagmapladsen, Athens ubestridte midtpunkt.
Pladsen er indrettet med træer, springvand og marmorbænke. Syntagmapladsen er også knudepunkt for Athens velfungerende og billige offentlige transportmidler: busser, metro og sporvogne. Og for de ligeledes billige gule taxaer, som altid synes at være lige ved hånden.
Athen har tidligere haft ry for at være en larmende, slidt og snavset heksekedel. Men i forbindelse med De Olympiske Lege, der blev holdt i byen i 2004, gennemgik den en omfattende renovering. Og i dag fremstår Athen som en moderne storby med masser af åndehuller.
Den er med sine mere end 50 forstæder og bydele ganske vist kæmpestor. Men de fleste af de enestående historiske seværdigheder befinder sig inden for et overskueligt område i bykernen, som til med er gjort bilfri.

Læs hele reportagen i Hjemmet nr. 4/2011
Tekst: Ulla Iversen
Foto: Pia Burmølle Hansen
Publiceret: 26-01-2011
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri