Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Caribiens franske paradis

Annonce
Markedsdag i byen Pointe-A-Pitre på øen Guadeloupe er en eksplosion af tropernes stærke farver, og det er lige så jetlaget efter de otte timers flyvning bliver blæst væk.
Her er det kvinder, der passer boderne, og de har valgt stærke gule, orange og røde farver til deres lange gevandter. De er kraftfulde kvinder, der selv kører deres varer til markedet og læsser tingene ud af bilerne og bærer dem på plads ved boderne.
Det foregår i afslappet tempo, for i Caribien skal sjælen følge med. Når det sker, er det let at sende kunderne et stort smil.
Fotograf Pia Burmølle Hansen og jeg er fløjet de knap 7.000 kilometer fra Paris til Guadeloupe i Caribien. De to franske øer Guadeloupe og Martinique er trods beliggenheden en del af Frankrig, men der ser helt anderledes ud her.
Annonce

Vi er betaget af kvinderne på markedet i byen. De sælger kokosnødder, ananas, klaser af babybananer, ingefær, papayafrugter, safran og peber.
Det dufter frisk og pirrende, det er især bunkerne med chili og cayennepeber, der dominerer. De små bananer er bløde og smager friske og saftige.
I afdelingen med konserves er det flaskerne med sirup, fra øernes mange sukkerplantager, der sender en tung dunst ud i lokalet.
Byen ligger ned til havet, og en brise af havluft og salt frisker luften op. Der er 28 grader året rundt, men sådan føles det ikke ved vandet.

Læs hele artiklen i Hjemmet nr. 6/2010
Tekst: Carsten Nødskou
Foto: Pia Burmølle Hansen
Publiceret: 11-02-2010
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri