Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Den tyske riviera

Annonce
Tyskerne elsker at holde ferie, som tyske storhertuger, den europæiske adel, ja, selv den russiske zarfamilie gjorde for 200 år siden, nemlig ved Østersøkysten og byerne Heiligen-damm, Rügen og Bad Doberan.
Her er der vand, strande, kølende grønne skove, bondegårde og fiskere, så de ferierende kan nyde friske æg, grønsager og fisk i sommerferien.
Det var storhertug Friedrich Franz, der i 1790’erne anlagde Tysklands første badebyer, hvor han og hans ligestillede slappede af ved den rene og friske havluft, når det var varmt, og plejede deres helbred med kurbade.
Fotograf Pia Burmølle Hansen og jeg fornemmer tydeligt fordums storhed. Vi bor på Hotel Friedrich Franz Palais i Bad Doberan, og det er storhertugens palæ, som i dag er ombygget til et moderne hotel. Her er der landligt og hyggeligt gammeldags.
Annonce

Vi er på 5&60 Feries tur, Den Tyske Riviera, som er en femdages bustur, og vi bor på hotellet alle fire dage.
Lige over for hotellet ligger en net lille park med et rundt tehus. Her har turister igennem 100 år siddet under halvtaget og drukket kaffe og spist kager om eftermiddagen.
Men Pia og jeg foretrækker at sidde foran konditoriet Braun på Mollistrasse midt i byen, for her kører veterandamptoget Molli forbi hver 30. minut. Molli er en buttet gammel pige på mindst 70 år, og hun pruster, fløjter og knirker lystigt. Molli fylder næsten halvdelen af gaden, så der holder eller kører ikke biler på denne strækning.
Husene er lave og mellem 100 og 200 år, og der er brosten, så vi føler os hensat til de gode gamle dage, da alt foregik i et roligt og adstadigt tempo. Vi drikker varm chokolade og spiser marmorkage, uhm…

Læs hele reportagen i HJemmet nr. 5/2011
Tekst: Carsten Nødskou
Foto: Pia Burmølle Hansen
Publiceret: 02-02-2011
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri