Annonce

Smugkig i det nye Hjemmet

Tegn abonnement på Hjemmet

Få Hjemmet sendt direkte hjem til din postkasse.

Køb Danmarks hyggeligste ugeblad i dag! »

Følg os på Pinterest

Visit Hjemmet.dk's profile on Pinterest.

 

 

Følg os på Instagram

@alt_vi_elsker

 

 

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Frankrigs frodige hjørne

Rejser
At træde ud i den friske morgenluft en majdag på torvet Place Vieux Marché i Rouen, den historiske hovedby i Normandiet, er som at træde flere hundrede år tilbage i tiden.
Brostenene genlyder af travle skridt, og gråspurvene kvidrer ubekymret, mens de flyver rundt mellem de smukke bindingsværkshuse, som omkranser torvet.
På sådan en dejlig morgen er det svært at forestille sig det drama, der udspandt sig lige præcis på dette torv den 30. maj i 1431, da Jeanne d’Arc blev brændt på bålet som kætter. Senere blev hun retfærdigvis kåret som helgen og udnævnt til nationalhelt, og hendes historie kan man dykke ned i på Jeanne d’Arc-museet og lade tankerne gå til den smukke kirke på torvet.
Annonce

Det har kun taget fotograf Henrik Bjerregrav og mig fire timer at nå hertil – to timers fly fra Billund til Paris og derfra to timer i lejet bil til Rouen. Og efter en god nats søvn på det centrale og gamle Hotel du Vieux Marché, er vi klar til at indtage området, ligesom vore vikingeforfædre gjorde det for godt 1100 år siden.
Vi er dog kun bevæbnet med nysgerrighed, kamera, blok og pen.
Der er marked på torvet med et væld af fisk, kød, grøntsager, ost og brød, og med disse skønne dufte i næseborene, traver vi ned gennem de snævre og brolagte gader til Notre Dame katedralen. Det er en af Frankrigs smukkeste gotiske kirker, og maleren Claude Monet yndede at male katedralen. Faktisk malede han den hele 30 gange.
Er man her en sommeraften, vil man opleve, at der sættes lys på facaden, som står som et drømmende maleri af Monet, og fra juni til september i år er der „Impressions-festival“ i Rouen
Tekst: Astrid Westergaard
Foto: Henrik Bjerregrav
Publiceret: 21-01-2010
Annonce

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Seneste blogindlæg

Klaus Ch.
eller dette 20 april 2015 12:59
Klaus Ch.
Lena Nielsen
POTER 19 april 2015 20:49
Lena Nielsen
Karoline Eng Hagen
Luer og kjole. 19 april 2015 19:30
Karoline Eng Hagen
1
Majbrit Dam
"Småting" 19 april 2015 09:36
Majbrit Dam
4

Hjemmets Markedplads

Har du også en masse gamle ting du ikke bruger? Glemte sager, der bare står og samler støv på loftet? Så er Hjemmets nye Markedsplads lige noget for dig...
Klik dig ind og se alle de fine ting og sager her

Ugens spørgsmål

Hvor tit besøger du vores hjemmeside?

Mangler du hjælp til en opskrift?

Hjemmet.dk er en helt gratis service, som ugebladet Hjemmet stiller frit til rådighed på nettet.

Derfor kan vi desværre ikke påtage os at yde hjælp og vejledning vedrørende de mange håndarbejds- og madopskrifter, der ligger på her på sitet.

 

Drejer det sig om håndarbejde, er alle velkomne til at lægge spørgsmål ud i debatten og evt. få hjælp og vejledning fra nogle af de mange dygtige brugere af Mit håndarbejde.

Klik her for at gå til Mit håndarbejde.

 

Hvis der mangler et mønster el. lign., vil vi selvfølgelig også gerne have det at vide, så vi kan rette fejlen. Fortæl os om det på fagred@hjemmet.dk