Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Frankrigs frodige hjørne

Annonce
At træde ud i den friske morgenluft en majdag på torvet Place Vieux Marché i Rouen, den historiske hovedby i Normandiet, er som at træde flere hundrede år tilbage i tiden.
Brostenene genlyder af travle skridt, og gråspurvene kvidrer ubekymret, mens de flyver rundt mellem de smukke bindingsværkshuse, som omkranser torvet.
På sådan en dejlig morgen er det svært at forestille sig det drama, der udspandt sig lige præcis på dette torv den 30. maj i 1431, da Jeanne d’Arc blev brændt på bålet som kætter. Senere blev hun retfærdigvis kåret som helgen og udnævnt til nationalhelt, og hendes historie kan man dykke ned i på Jeanne d’Arc-museet og lade tankerne gå til den smukke kirke på torvet.
Annonce

Det har kun taget fotograf Henrik Bjerregrav og mig fire timer at nå hertil – to timers fly fra Billund til Paris og derfra to timer i lejet bil til Rouen. Og efter en god nats søvn på det centrale og gamle Hotel du Vieux Marché, er vi klar til at indtage området, ligesom vore vikingeforfædre gjorde det for godt 1100 år siden.
Vi er dog kun bevæbnet med nysgerrighed, kamera, blok og pen.
Der er marked på torvet med et væld af fisk, kød, grøntsager, ost og brød, og med disse skønne dufte i næseborene, traver vi ned gennem de snævre og brolagte gader til Notre Dame katedralen. Det er en af Frankrigs smukkeste gotiske kirker, og maleren Claude Monet yndede at male katedralen. Faktisk malede han den hele 30 gange.
Er man her en sommeraften, vil man opleve, at der sættes lys på facaden, som står som et drømmende maleri af Monet, og fra juni til september i år er der „Impressions-festival“ i Rouen
Tekst: Astrid Westergaard
Foto: Henrik Bjerregrav
Publiceret: 21-01-2010
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri