Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Sådan veksler du billigst i udlandet

Annonce
Præsenteret af Pengeinfo.dk

Skal du snart ud og rejse, og har du brug for udenlandsk valuta, så skal du tænke dig om. Selvom det kan være rart, at have rigeligt thailandske baht eller euro med i pungen, når du tager på ferie, så er det langt fra den billigste måde at veksle valuta på.

Vi har samlet en række gode råd, som du skal være opmærksom på.

Betalingskortet - den billigste løsning
Det vil ofte være den billigste løsning, at bruge dit Dankort, Mastercard e.l. frem for kontanter, når du skal bruge penge på rejse. Når du bruger dit betalingskort, slipper du nemlig for at skulle betale hæve- og vekselgebyr.

Undgå hæveautomater
Når du hæver penge i udlandet skal du typisk betale et fast hævegebyr på mellem 30-50 kr. på hævning samt et tillæg på 1-1,5 %. Du skal altså ikke hæve alt for mange småbeløb, før det begynder at løbe op.

Hvis du gerne vil tjekke de seneste valutakurser, så kan du benytte Pengeinfo.dk's valutaomregner her.

Undgå banken – benyt vekselbureauer
Hvis du gerne vil have kontanter med hjemmefra, så kan det ofte bedre betale sig, at gå til et af vekselbureauer frem for banken. Dette handler naturligvis også om dit kundeforhold i banken, da nogle banker tilbyder gebyrfri veksling af kontanter til deres kunder.

Lokal valuta er oftest den billigste
Når du betaler med betalingskort i udlandet, kan du ofte vælge, om du ville betale med den lokale valuta eller med danske kroner. Her skal du altid gå efter at betale i den lokale valuta, da den typisk vil være billigere end den danske valuta. Den lokale valuta vil ofte være billigere, da du typisk får en mere fordelagtig vekselkurs, end hvis man betaler i danske kroner.

Hav et ekstra betalingskort med
I flere lande er der en begrænsning for, hvor meget du kan hæve på et betalingskort. Dette er både fordelt på, hvor meget du kan hæve om dagen og om måneden. Så hvis du har brug for, at kunne hæve eller bruge mange penge på din rejse, så skal du sørge for, at du har flere betalingskort med.

Artiklen er leveret i samarbejde med Pengeinfo.dk 

Annonce
Publiceret: 15-03-2016
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri