Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Stockholm stråler i al sin juleglans

Annonce
Tusmørket sænker sig over Gamla Stan i Stockholm. De smalle brolagte gader mellem de smukke huse fra middelalderen er pyntet med lyskæder, og mange af butikkerne konkurrerer med fantasifulde vinduesudstillinger om at tiltrække gæster på juleindkøb.
I Gamla Stan ligger Kongeslottet i al sin majestætiske pragt. I nærheden af slottet finder vi Stortorget, hvor et af byens største julemarkeder er blevet holdt siden 1915. Og rammerne kan ikke være hyggeligere. De røde træboder, der er udsmykket med lys- og granguirlander, står i et par rundkredse med åbningerne ind mod torvets midte, hvor det store juletræ funkler.
Annonce

På markedet sælges kun svenske produkter. Der er blandt andet delikatesser som kød, ost og kager. I hundredvis af nisser og anden julepynt. Gran og mistelten samt lys fra et lille lysstøberi. Bamser, brugs- og pynteting i keramik og i træ. Og huer, trøjer og sutsko. Alt tilsyneladende af bedste kvalitet.
Trænger man til lidt at styrke sig på, er der også noget at vælge imellem: gløgg, varm chokolade og kaffe. Man kan også få en varm pølse „på svensk“: med kartoffelmos, rejesalat eller andet tilbehør. Eller en pose med herligt duftende brændte mandler.
Fra en af boderne rækker en kvinde med et venligt smil et stykke tørret kød frem og spørger:
– Vi I smage?
Det er Sonja, der de seneste syv år er rejst hele vejen fra byen Kiruna i det nordligste Sverige for sammen med sin voksne datter og sin søster at passe juleboden i Gamla Stan med deres lokale specialiteter, blandt andet pølser af kød fra ren, elg, hjort og vildsvin.
– Om jeg fryser? Næ, jeg har et par store skistøvler på, siger Sonja og skæver tilfreds ned på sine fødder, der er gemt bag disken.
Heldigvis har boden også monteret et varmeelement – og så er Sonja i øvrigt vant til kulde.

Læs hele reportagen i Hjemmet nr. 47/2010
Publiceret: 24-11-2010
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri