Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Toscana - en fryd for alle sanser

Annonce
På en vidtstrakt mark vender gule solsikker deres glade ansigter mod solen og byder velkommen til Toscana.
Landskabet bølger blidt i mange nuancer af grønt farvet af blandt andet vinmarker og olivenlunde. Et enkelt hus dukker op på toppen af en bakke, for enden af en lang, smal grusvej, der snørkler sig gennem en allé af høje cypresser
Fotograf Søren Jansby og jeg kigger på hinanden:
– Tænk, at køre denne vej hjem fra arbejde hver dag!
På vores tur i en lejet bil gennem hjertet af Toscana opdager vi hurtigt, at områdets ry som et Europas smukkeste ikke er det mindste overdrevet.
Øjnene finder hele tiden nye herligheder, som vi ivrigt udpeger for hinanden.
Annonce

Vi nærmer os Siena. I centrum af middelalderbyen er bilkørsel forbudt, så vi finder straks en plads i et parkeringshus og begiver os til fods gennem byporten ind i labyrinten af stejle, snævre gader. Nogle huse er udsmykket med farvestrålende blomster, der lyser op på de lyse gul-brune facader.
Vi drejer om et hjørne, og foran os ligger pludselig rådhuset og rådhuspladsen. Pladsen, der er vifteformet, regnes for at være en af Italiens smukkeste.
Hvor „viften“ samles, ligger den elegante gotiske rådhusbygning, der er af særlig interesse for danskere, idet den er inspirationskilde for blandt andet Københavns og Odenses rådhuse.
Rundt om pladsen lokker fortovsrestauranter, og vi slår os ned og bestiller frokost. Mens vi gumler, hører vi trommer i det fjerne. Lyden kommer nærmere, og snart indtager et optog af mænd i middelalderdragter pladsen. De forreste giver sig til at jonglere synkront med store faner. Imponerende.
Tekst: Ulla Iversen
Foto: Søren Jansby
Publiceret: 07-01-2010
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge