Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Tysk julestemning i Flenborg

Annonce
– Se Laura! Børnene har skrevet deres ønsker på kortene.
En mor peger ivrigt på det høje grantræ, hvor laminerede kort i alskens farver er hængt på grenene og flagrer i vinden. Hendes datter går hen og studerer et kort. Her har et barn skrevet: „Jeg ønsker mig, at der ikke længere er krig i verden.“ På et andet står der: „Jeg ønsker mig at se min bedstemor oftere.“ Andre ønsker sig mobiltelefoner, dukker eller computerspil.
Fotograf Jens Bach og jeg er i Flensborg, hvor juleønsketræet på Nørretorv slår stemningen af jul og forventning an. Vi har parkeret bilen på havnen, hvorefter vi har sat kurs mod gågaden og julemarkedet, som hvert år trækker mange mennesker til. Heriblandt er der snesevis danskere, kan vi tydeligt høre, mens vi går rundt mellem boderne.
Annonce

Vi hører da også dansk lyd, da vi bliver draget af duften af nelliker, snaps og kanel fra en af standene.
Her står Annelise Mølvig, der er dansk, men bosat i Flensborg, sammen med sine venner Lene og John Gelineck fra Mårslet ved Århus. De varmer alle tre hænderne på et glas hvid gløgg, mens Annelise Mølvig leende fortæller, at hendes lejlighed er et populært sted at overnatte for hendes danske gæster – især i julemåneden:
– De siger alle sammen, at de er vilde med livet og stemningen i byen, mens der er julemarked. Og jeg nyder det også meget selv, siger hun.
Vi slentrer videre ad gågaden, som efter sigende skulle være Slesvig-Holstens længste af slagsen og bliver efter få meter bremset af en flok sammenstimlede mennesker. Vi står på tæer for at se, hvad der sker, og får øje på børn med nissehuer, der gør klar til at spille for publikummet.
Det er det tyske mindretals musikskole, der på trommer, slagtøj og xylofoner spiller op til julestemning. De gør det godt og vinder hurtigt klapsalver fra publikum. En lille pige på et par år viser sin begejstring ved at hoppe og danse foran de musikalske børn. Musikken, de koncentrerede børn og den lille pige kalder smilet frem, og opløftede går vi hen mod Flensborgs andet torv, Søndertorv, som er julemarkedets hjerte.

Læs hele reportagen i Hjemmet nr. 49/2010
Tekst: Marlene Grøftehauge
Foto: Jens Bach
Publiceret: 08-12-2010
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri