Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Vi rejser til: Californien - den gyldne stat

Annonce
Jorden ryster let under vores fødder, da kabelvognen aser sig op ad den stejle gade i San Francisco. Vognstyreren ringer med klokken, passagerer hopper af og på i farten.
Fotograf Søren Jansby og jeg befinder os midt i en af verdens smukkeste byer. En by, der er speciel på grund af sine stærkt skrånende gader. Og på grund af sin tolerante, afslappede livsstil.
Engang kunne danskere kun drømme om rejsen til Amerika, i dag er den økonomisk overkommelig for mange.
Og selvom USA ligger langt fra Danmark, er det let at føle sig hjemme. Vi danskere er på forhånd dus med den amerikanske kultur, og de fleste af os kan klare os på engelsk. Ikke mindst fordi amerikanerne generelt er åbne og hjælpsomme, hvilket vi oplever gang på gang under vores rejse til Californien – Den gyldne stat.
Annonce

I San Francisco går vi ad gader med charmerende byhuse på vej til vandet og Fisherman’s Wharf, hvor en stor turistattraktion findes.
Vi hører den på lang afstand: gøen og bjæffen fra de søløver og sæler, der holder til ved molen Pier 39.
Halvanden kilometer ude i havet ligger et af verdens berømteste fængsler, Alcatraz, hvor blandt andre gangsteren Al Capone sad. Salt i såret var det, at fangerne kunne kigge over til den spændende by, San Francisco. Efter sigende er det kun lykkedes én fange at flygte i live.
Fængslet lukkede i 1963, men er åbent for besøgende.
Vi løsriver os og kører videre for at besøge et af USA’s vigtigste vartegn: Golden Gate Bridge.
Pludselig dukker broen op bag de høje grønne træer og stråler gyldent i dagens sidste solstråler. Engang troede selv de dygtigste ingeniører, at det ville være umuligt at bygge en bro her på grund af vanddybden og det stærke tidevand.
Men i 1937 stod Golden Gate Bridge i al sin storslåede skønhed færdig. Dengang var de 228 meter høje tårne de højeste konstruktioner i den vestlige verden og broen den længste hængebro.

Læs hele reportagen i Hjemmet nr. 8/2011
Tekst: Ulla Iversen
Foto: Søren Jansby
Publiceret: 23-02-2011
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri