Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Vi rejser til: Flotte Flandern

Annonce
Det er nemt at rejse i Flandern, for når en lokal siger „Goedag“ til mig, svarer jeg „Goddag“, og når jeg spørger „Hvordan går det“, svarer vedkommende for eksempel: „Heet gaat goed“ (her går det godt). Og så føler jeg mig straks hjemme.
Sammen med fotograf Marianne Andersen spadserer jeg rundt i den hyggelige by Brugge, som regnes for den smukkeste by i Belgien. Her i bykernen er gaderne belagt med brosten, og de fleste huse er to til tre etager høje og mellem 300-500 år gamle. Nogle af dem er grå, andre grønne, røde eller blå.
En del har hyggelige karnapper med blyindfattede ruder, og når jeg betragter bygningerne, er det som at kigge på de malerier, som de gamle nederlandske malere som Rubens og Anton van Dyck malede.
Annonce

For ved boder udenfor og inde i de gamle forretninger står samme slags varer på diskene som på de gamle billeder: klosterøl og munkevin, pølser og fristende, store runde oste.
Nede i kældrene blafrer levende lys og giver hvælvingerne et varmt skær.
Det giver appetit til frokosten, og Marianne og jeg tøver ikke et sekund, da vi læser menukortet – vi vælger nationalretten flamske karbonader med øl.
Retten er slet ikke som dansk karbonade med stuvede grønærter og gulerødder; det er en gryderet med oksekød kogt i øl og løg. Kødet er mørt, og det smager, som om oksen har været glad og tilfreds, og sovsen er velkrydret.
Der hører naturligvis pommes frites til, for de er en belgisk opfindelse.
I Brugge er de så stolte af deres pommes frites, at de har åbnet et pommes frites-museum med udstilling af udstyr gennem tiderne til at fremstille dem, fotos af gamle salgsboder osv. I kælderen serverer museet pommes frites af prima kvalitet! De er sprøde og faste indeni, smager og dufter af kartofler – og er så lækre, at de skal nydes uden tilbehør.

Læs hele reportagen i Hjemmet nr. 7/2011
Tekst: Carsten Nødkou
Foto: Marianne Andersen
Publiceret: 16-02-2011
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge