Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Warszawa - storby med smil og alvor

Annonce
Det er en lun majdag, 22 grader, og fotograf Pia Burmølle Hansen og jeg sidder på en bænk på Warszawas gamle markedsplads. Rundt om os er der fine borgerskabshuse i forskellige farver og foran havfrue-statuen „Syrena“.
Hun er byens vartegn, og en legende fortæller, at hun her i området hjalp en prins, der var faret vild under jagt, på rette vej ved at affyre brændende pile. Hun bærer sværd og skjold – måske en fjern slægtning til vores drømmende, lille havfrue i København, tænker jeg.
Eftertænksomhed er noget, man hurtigt rammes af som turist i Warszawa. For selvom pladsen her emmer af ælde, så er den en rekonstruktion. Et forsøg på at genskabe det, der var inden 2.verdenskrig, hvor de tyske besættelsestropper i januar 1945 efterlod den så sønderbombet, at det meste af det centrale Warszawa lå i ruiner.
Annonce

700.000 indbyggere mistede livet i løbet af de godt fem krigsår, men et stærkt ønske hos de overlevende polakker om at vende tilbage til et normalt liv førte til, at unge som gamle tog fat på at genopbygge hovedstaden sten for sten.
Warszawa skulle ikke blot genskabes, som den så ud umiddelbart før krigen; der skulle trækkes tråde tilbage til 1700-tallet, hvor maleren Bernado Belotto gengav den med nærmest fotografisk nøjagtige billeder.


Læs hele artiklen i Hjemmet nr. 5/2010
Tekst: Mette Mortensen
Foto: Pia Burmølle Hansen
Publiceret: 04-02-2010
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri