Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Alt var sort, da jeg vågnede næste dag

Min egen fortælling

Mens jeg gik på sygeplejeruddannelsen, skulle vi holde en sommerfest. Der var ikke så mange mænd på studiet, men der var Søren. Ham havde jeg haft et godt øje til hele året. Det var vi nu mange piger, der havde!


For Søren var en utrolig sød og rar fyr, som jeg havde haft mange gode snakke med, og så så han også godt ud. Så vidt jeg vidste, havde han ingen kæreste, og jeg kunne derfor ikke helt forstå, hvorfor han ikke reagerede på mine små flirterier. Men det gjorde han ikke.

Vi holdt festen hjemme hos en af de andre piger fra klassen, og jeg hjalp hende med at lave mad, inden de andre kom om aftenen. Jeg var lidt nervøs, for jeg havde besluttet mig for, at nu ville jeg gøre noget ved det med Søren.
Annonce


Mens vi gik og lavede mad, drak vi noget vin, eller for at være helt ærlig: jeg drak en masse vin. Min klassekammerat drak vist kun et enkelt glas. Så da de andre gæster kom, var jeg allerede højt oppe at køre.

Jeg fik placeret mig ved siden af Søren, og jeg lo og fortalte og flirtede løs. Og så husker jeg ikke ret meget mere fra den fest. Bortset fra nogle underlige, ligesom fraklippede scener, hvor jeg prøver at kysse Søren, tager ham på lårene, og han derpå skubber mig væk.

Da jeg vågnede næste morgen på min klassekammerats sofa, havde jeg enorme tømmermænd, og jeg var ved at dø af skam. Ingen kunne have været i tvivl om, at jeg havde været megafuld og meget interesseret i Søren. Og at Søren havde afvist mig.

Min klassekammerat og jeg snakkede ikke så meget om, hvad der var sket til festen, der til skammede jeg mig simpelthen for meget til. Men da jeg gik, lagde hun en trøstende hånd på min skulder, som for at sige, at jeg var ok, selv om jeg havde opført mig rædsomt. 

Da jeg om mandagen trådte ind i klasselokalet, føltes det, som om alle hviskede og fnisede ad mig. Jeg turde ikke selv spørge nogen om, hvor fuld jeg egentlig havde været, og hvad jeg i grunden havde sagt og gjort. Der var heller ingen, der kom og snakkede med mig om det. Men jeg havde hele tiden en fornemmelse af, at alle grinede af mig bag min ryg.

I nogle uger var jeg helt fra den af skam, og jeg forandrede helt karakter. Fra at have været en glad, åben og udadvendt pige, blev jeg meget tavs og indadvendt. Søren talte jeg ikke med overhovedet, og hver gang han forsøgte at nærme sig, drejede jeg om på hælen og gik.

Da der var gået et par måneder på den måde, var der en dag en pige fra klassen, der hev fat i mig efter skoletid og spurgte, hvad pokker, der var i vejen med mig? Jeg virkede pludselig så selvtilstrækkelig, ja nærmest arrogant! Det kom helt bag på mig. I virkeligheden var jeg genert og ret ulykkelig over, at jeg havde været så fuld til festen, og så syntes de andre, at virkede jeg overlegen?

Det fik jeg da gudskelov fortalt min klassekammerat, Janni, og hun sagde, at selvfølgelig havde de da grinet lidt af mig de første par dage efter festen, men så havde de da glemt det igen, og at jeg da for resten ikke havde opført mig værre, end så mange gjorde til andre fester.

Janni fortalte mig også, at jeg ikke var den eneste, der havde brændt fingrene på Søren. – Han udvælger sig en og dyrker hende et stykke tid, og så dropper han hende igen, fortalte hun mig. – Så selv om du føler dig afvist af ham, så er du ikke den eneste!

Det skinnede igennem, at Janni var en af dem, der var blevet afvist. Det var pænt af hende, ja kærligt, at hun tog den snak med mig, og allerede dagen efter gik jeg ind i klassen med rank ryg og kunne være mig selv igen. Da jeg omsider kunne glemme mine selvcentrerede tanker om, at alle mente, at jeg var frygtelig, opdagede jeg, at de andre for længst havde glemt min opførsel til festen.

Det gik også op for mig, at Janni havde ret i sin karakteristik af Søren. Han kastede sig konstant over en ny pige og efterlod et hav af knuste hjerter i sit kølvand. Men mit hjerte knuste han ikke. Til gengæld fik jeg en god veninde, Janni, fordi hun, som den eneste, turde gribe fat i mig, da jeg var ved at krybe i et musehul af skam.

Siden har jeg heldigvis lært, at hvis man vil gøre indtryk på en mand, så skal man bestemt ikke drikke sig stangstiv! Så går glansen af det hele, og man vågner bare op næste dag med tømmermænd – især moralske!

Foto: Bulls Press
Publiceret: 12-10-2009
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Flere gribende læserberetninger

Ville hun have mig til at hade min mand?
Havde jeg alligevel ikke glemt ham?
Min egen fortælling: Min stedmor brugte løs af min fars arv
Min egen fortælling: Lars gav mig livsglæden tilbage
Min egen fortælling: Min søn var konstant under pres
Sovepillerne gjorde mig til misbruger
Jeg var bange for min nye nabo
Min egen fortælling: Deres lille søn ødelagde ferien
Min veninde kunne ikke rumme min lykke
Han havde altid været mit smertensbarn

Min egen fortælling

Alle Hjemmets læserberetninger er autentiske og baseret på interviews med de læsere, der kontakter bladet for anonymt at fortælle skelsættende oplevelser i deres liv.
 
Har du også lyst til at deltage, uden at  du selv behøver at stå frem i bladet, kan du kontakte Vibeke Dorph. Vi sørger for at sløre din identitet og benytter altid modelfoto.

Du kan ringe til Vibeke Dorph tlf. 39 45 76 14 eller skrive til vibeked@hjemmet.dk

Hjemmets Markedsplads

Har du også en masse gamle ting du ikke bruger? Glemte sager, der bare står og samler støv på loftet? Så er Hjemmets nye Markedsplads lige noget for dig...
Klik dig ind og se alle de fine ting og sager her