Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Min fars arv skabte splid i famlien

Min egen fortælling
Min far døde for halvandet år siden, efter kort tids svær sygdom. Jeg var netop blevet skilt fra min mand, og da jeg ikke havde noget sted at bo, flyttede jeg ind på min fars gård og passede ham de sidste måneder af hans liv. Det var en hårdt. Dels var jeg smadret ovenpå skilsmissen, og dels var det ikke rart at se min far så syg.

Samtidig var det en god tid, for jeg kom tættere på min far end jeg nogen sinde har været før. Selv om mine forældre har gjort deres bedste, var der ikke meget overskud til mig og mine søskende, da vi var børn. Vores forældre knoklede med gården og dyrene, og vi lærte tidligt at klare os selv. Så det var på en måde lykkeligt for mig, at jeg og min far havde den tid sammen, mens han lå syg.
Annonce


Min far og mine søskende besluttede, at jeg skulle have lov at overtage gården på favorable betingelser. Det ville ganske vist gå ud over mine søskendes arv, men som min far udtrykte det: - De lider bestemt ingen nød!

Kun min ældste bror, Robert, slog sig lidt i tøjret. Han har altid været meget optaget af penge, og selv om han har et godt job og tjener godt, gjorde det åbenbart ondt på ham, at der måske røg lidt fra hans arv. Men vi fandt alligevel frem til en løsning, som vi alle kunne leve med. Jeg var helt på hælene – også økonomisk – ovenpå min skilsmisse, så jeg var taknemmelig for, at min far og mine søskende ville give mig en håndsrækning.

Men aldrig så snart var vores far død, før problemerne begyndte. Der gik kun et par dage, så mumlede Robert noget om, at han ikke mente, at vores aftale var juridisk bindende. Det var svært at skulle tage stilling til det, når vi samtidig var i dyb sorg over vores fars død, så i første omgang ignorerede vi Roberts indvendinger. Det passede ikke Robert.

Han kom til begravelsen, men han gjorde et stort nummer ud af, at han ikke ville sidde sammen med os andre i kirken, og han kom slet ikke til kaffebordet bagefter. En uge senere fik jeg så et brev fra en advokat. Robert ville stævne mig!

Roberts advokat kunne ikke finde nogle urimeligheder i den aftale, vi havde indgået, så det fik Robert ikke noget ud af. Jeg overtog gården og betalte mine søskende ud. Vi fik hver især omkring 150.000 kr. ud af det. Hvis jeg havde betalt fuld pris for gården, ville de andre have fået mellem 25.000 og 30.000 kr. mere.

Jeg prøvede at sige til Robert, at det trods alt kun var småpenge, men han var meget forbitret og sagde, at det var princippet! Hvorfor skulle jeg have mere? Han havde aldrig fået så meget som en fem-øre af vores forældre. Han havde også haft det svært af og til, men der var sandelig ikke kommet nogen for at hjælpe ham.

Det gik efterhånden op mig, at det her ikke handlede om penge, men om noget andet. Jeg fik en fornemmelse af, at Robert måske aldrig havde følt sig set og elsket af vores forældre. Når jeg fik lov at overtage gården og med et nedslag i prisen, så synes han vist, at jeg pludselig fik det hele, mens han ikke fik noget.
 
Han begyndte at ringe til mig. Tit, når han havde fået lidt at drikke. Så fik jeg at vide, at jeg altid havde været mine forældres yndlingsbarn. – Du er en snotforkælet, dum møgunge! råbte han, da vi talte sammen sidst. Da mistede jeg den enhver lyst til at prøve at rede trådene ud.

Mine to andre søskende synes, det er rimeligt, at jeg fik hjælp, da jeg stod i en svær situation. Som min søster udtrykker det, så ved hun jo, at vi andre ville have gjort det samme for hende. Jeg er glad for, at mine to andre søskende bakker mig op, og vi har heldigvis et godt forhold til hinanden.

Det er tilgengæld sørgeligt, at Robert ikke kunne beherske sin jalousi og følelse af at blive snydt. I virkeligheden snyder han jo kun sig selv. For med den splid, han har skabt i familien, har vi andre helt mistet lysten til at have noget med ham at gøre.

Foto: Bulls Press
Publiceret: 02-06-2010
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Flere gribende læserberetninger

Min veninde elskede intriger
Jo! Du kan godt finde kærligheden på nettet
Jeg stak af fra min familie
Mine forældre opførte sig som forkælede børn
Jeg følte mig fremmed blandt mine nye naboer
Jeg følte mig presset til venskab
Læserberetning: Turde jeg møde ham igen?
Jeg er lykkelig for, at jeg tog springet
Jeg var ensom i mit ægteskab
Min veninde sygeliggjorde min søn

Min egen fortælling

Alle Hjemmets læserberetninger er autentiske og baseret på interviews med de læsere, der kontakter bladet for anonymt at fortælle skelsættende oplevelser i deres liv.
 
Har du også lyst til at deltage, uden at  du selv behøver at stå frem i bladet, kan du kontakte Vibeke Dorph. Vi sørger for at sløre din identitet og benytter altid modelfoto.

Du kan ringe til Vibeke Dorph tlf. 39 45 76 14 eller skrive til vibeked@hjemmet.dk

Hjemmets Markedsplads

Har du også en masse gamle ting du ikke bruger? Glemte sager, der bare står og samler støv på loftet? Så er Hjemmets nye Markedsplads lige noget for dig...
Klik dig ind og se alle de fine ting og sager her

Dagens lækkeri