Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Gensynet blev en stor fiasko

Min egen fortælling
For et halvt år siden, lagde jeg min profil ud på Facebook. Ret hurtigt fik jeg kontakt med Annette, min gamle bedsteveninde fra folkeskolen. Vi havde haft det enormt godt sammen i skolen, og i perioder boede vi nærmest sammen, enten hos den ene eller den anden.

Annette var mere praktisk end bogligt begavet, så efter 9. Klasse skiltes vores veje. Hun gik på teknisk skole og kom i lære som frisør. Jeg kom i gymnasiet og læste videre til lærer. Vi udviklede os ret forskelligt og var nok for unge til at overkomme forskelligheden.

Annette syntes, jeg blev lidt snobbet, fordi jeg begyndte at bruge „fine“ ord og blev ret engageret i politik.
Annonce

Dengang havde det været et stort savn i mit liv, at Annette trak sig væk fra mig, men jeg havde så meget andet at gå op i, og efterhånden glemte jeg hende.

Men nu havde vi fået kontakt igen. Det var altså skønt! Der er nu noget særligt ved mennesker, man har kendt siden man var lille. Man skal ikke forklare alt muligt om sig selv eller sin familie, man ved bare en masse om hinanden, som er underforstået, når man taler sammen.

Mailen glødede mellem Annette og mig. Vi havde mange ting at tale om, og vi fik genopfrisket en masse minder fra skoletiden. Annette havde giftet sig og fået tre børn. Hun havde sin egen frisørsalon. Jeg kunne godt fornemme, der var meget drøn på i hendes liv. Jeg levede noget mere roligt. Min mand og jeg har kun et barn og har ikke lyst til flere. I stedet rejser vi flere gange om året.

Vi skulle selvfølgelig ses, Annette og jeg. Det lå hele tiden i luften, og jeg havde også meget lyst til at mødes. Hun syntes, vi skulle også have vores mænd med, men jeg syntes lige, hun og jeg skulle mødes først.

Så for et par måneder siden mødtes vi på en café inde i byen. Jeg genkendte hende med det samme, og det var virkelig dejligt at se hende. Men da den første halve time var gået med „kan du huske“ og „Så var derngang“ blev det pludselig svært at finde på noget at tale om. Alligevel var jeg helt sikkert glad for at se hende, og det tror jeg også, Annette var. Vi aftalte at ses igen, denne gang med påhæng.

Annette og hendes mand, Carsten, inviterede min mand og mig ud til dem en aften.
Det blev nok den mest mislykkede aften, jeg længe har oplevet! Vi havde bare Intet at tale om os fire.
 
Carsten virkede flink nok, men han var mest optaget af en ny riffel, han havde købt. Min mand, Niels, hader jagt og kunne ikke drømme om at skyde på et dyr. Da Carsten så begyndte at diskutere politik, var det lige ved at gå galt Vi havde meget forskellige holdninger, mildt sagt!

Carsten var meget aggressiv, og han blev noget grov. Han kaldte os for et par „forkælede folkeskolelærere, der bare loppede den af“. Vi beherskede os, men vi tænkte hver vores. Annette, der gerne ville gøre det så godt, var dødnervøs og på et tidspunkt spildte hun kaffe ud over hele bordet. Så for Carsten op og kaldte hende for et stort fjols.

Niels og jeg skævede til hinanden. Det var temmelig ubehageligt og da der var gået et passende tidsrum, rejste vi os og sagde farvel-og-tak-for-en-hyggelig-aften og vi-må-snart-ses-igen!
Da vi kørte hjem, talte vi en om, hvor ubehagelig Carsten havde været, og, at vi ikke havde lyst til at se dem igen.

Selv om Annette blev ved med at skrive til mig på Facebook og snakkede om, at vi skulle ses igen, så fik jeg ikke lige sagt, at det nok ikke var så god en idé. Jeg anede ikke, hvordan jeg skulle formulere det på en måde, så jeg ikke sårede hende.

Men da Annette blev ved med at lægge pres på mig for, at jeg skulle invitere dem, skrev jeg til sidst, at jeg syntes, vi var for forskellige, og, at det ikke var nogen særlig god idé. Hun blev frygtelig såret, og jeg fik at vide, at jeg var en snobbet kælling, og at det havde jeg altid været Min „højrøvede mand“ og jeg kunne have det så godt, de gad i hvert fald heller ikke se os igen!

Jeg var noget rystet ovenpå den salve. På den anden side var jeg også lettet. Vi havde intet til fælles længere. Der var jo en meget god grund til, at venskabet i sin tid var ebbet ud. Annette var egentlig sød nok, og det kunne måske have fungeret, hvis bare hun og jeg havde nøjedes med at ses. Alligevel tror jeg, hun og jeg var for forskellige til, at det ville have varet særlig længe.
Foto: Bulls Press
Publiceret: 09-11-2009
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Flere gribende læserberetninger

Min smukke kollega tog æren for mit arbejde
Jeg havde jo aldrig glemt ham
Hvad var der sket i min farfars kælder?
Min egen fortælling: Min stedsøn provokerede mig
Min egen fortælling: Min datter blev drugrapet
Campister endte som kriseterapeuter
Min egen fortælling: Deres lille søn ødelagde ferien
Min kæreste levede et dobbeltliv
Kender du det: Ydmyget af dine veninder?
Min veninde udnyttede mig

Min egen fortælling

Alle Hjemmets læserberetninger er autentiske og baseret på interviews med de læsere, der kontakter bladet for anonymt at fortælle skelsættende oplevelser i deres liv.
 
Har du også lyst til at deltage, uden at  du selv behøver at stå frem i bladet, kan du kontakte Vibeke Dorph. Vi sørger for at sløre din identitet og benytter altid modelfoto.

Du kan ringe til Vibeke Dorph tlf. 39 45 76 14 eller skrive til vibeked@hjemmet.dk

Hjemmets Markedsplads

Har du også en masse gamle ting du ikke bruger? Glemte sager, der bare står og samler støv på loftet? Så er Hjemmets nye Markedsplads lige noget for dig...
Klik dig ind og se alle de fine ting og sager her

Dagens lækkeri