Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Jeg konkurrerer med min svigerinde

Min egen fortælling
Jeg havde en god graviditet. Ingen gener og jeg kunne bare det hele. Og det kunne jeg virkelig. Min svigerinde opførte sig lidt som om det var en sygdom. Hun havde ondt her og der, og var så tung og træt (selvom jeg var meget større end hun var).

Da min fødsel startede, tacklede jeg også det rigtig godt – time efter time tacklede jeg den ene stygge ve efter den anden uden smertelindring. Men vores lille pige lå ikke rigtigt, så det endte med akut kejsersnit. Noget der egentligt ærgrer mig nu (selvom jeg oprindeligt havde det fint med det, og følte at min fødsel var god) efter min svigerinde har født. En helt perfekt fødsel, lød det til.
Annonce

Og inderst inde tænker jeg, at det er da bare kanon godt gået og dejligt for dem – men min indre djævel irriteres over det.

“Hvis jeg skal være helt ærlig, irriteres jeg også over, at deres barn ved fødslen var tungere og længere end vores barn. Faktisk gik jeg og håbede på, at det også skulle ende i kejsersnit for dem, for så havde hun ikke født ”rigtigt” ligesom jeg heller ikke havde … Helt ærligt, hvor langt ude kan man være. Jeg bliver helt flov mens jeg skriver dette.”


Jeg har ligefrem ligget søvnløs om natten og været ærgerlig over, at min svigerinde har født, og at fødslen gik godt (ikke at jeg håbede at det skulle gå skidt med barnet, men hun måtte da gerne få en fødsel a la min). Jeg har endda ligget og fundet punkter, hvor hun i hvert fald ikke havde det lettere end mig; jeg havde veer længere tid end hende, og jeg håbede at hun ikke kunne amme, for det kan jeg og så videre.

Og det irriterer mig, at min svigerinde ser godt ud og er sådan et godt og afbalanceret menneske med perfekte forældre, og det passer mig fint, at hun nu ligner en slatten ballon ligesom jeg selv gør.
Åh nej, hvor er jeg forfærdelig at høre på!

Skyldes min adfærd og mine tanker måske min egen lidt utrygge barndom med en sygelig angst og alkoholiseret mor? Ja klart, ville mange sige. Men min barndom var også lykkelig og tryg. Min mor gjorde hvad hun kunne for at skabe et dejligt hjem og trygge rammer (hun drak ”kun” periodevis) og jeg var faktisk temmelig forkælet og er det nok stadig.

Min svigerinde er absolut heller ikke selv en engel. Hun kommer med spydige svar og siger ting der irriterer mig. F.eks. holdt hun sig fuldstændig hjemme de første par uger sammen med deres spæde barn, fordi ”spædbørn absolut ikke har glæde af at blive kastet ud i den store verden. De får stress; det er synd…” – velvidende at jeg var ude med vores barn, da hun var fem dage gammel. Hun lå bare i sin lift og sov trygt og godt.

Og hun siger ting, som indikerer, at hun og min svoger bare har et meget bedre forhold end vi andre, og at det er SÅ slemt hvis min svoger arbejder meget og kun er hjemme nogle timer dagligt. Min mand er bortrejst i op til en uge ad gangen (!) hvor vi slet ikke ser ham! Igen den der konkurrence; hvem har det hårdest, hvem er det mest synd for…

Og vi bruger begge meget krudt på at fortælle hvor dygtige vores vidundere er på sådan en ubehagelig måde.

Jeg bidrager jo i den grad selv til stemningen og konkurrencen, men jeg ville da helst have, at vi bare kunne glæde os over vores dejlige børn, skønne mænd, gode familie og givende liv og dagligdag. Dele det med hinanden som familie uden at konkurrere. Men det er åbenbart svært for os begge at lægge det på hylden. Vi føler os i bund og grund nok truet af hinanden, måske er vi jaloux på hinanden over det ene eller det andet, måske blot usikre …

Vi er begge meget forkælede og måske er det dét, der er problemet: At vi er vant til, at alt drejer sig om os og at vi er midtpunkt, men nu er der en anden, der også er det i forhold til svigerfamilien.

“Jeg har gang på gang lovet mig selv, at nu stopper JEG konkurrencen. Men jeg bliver grebet af det, så snart hun tænder for min røde knap!”


Men for børnenes, vores mænds og den øvrige families skyld så håber jeg, at vi kan stoppe det. Det er ikke en god egenskab at lære sit barn.


Har du været i en lignende situation eller har du et eksempel fra virkelighedens verden, som vores læser kan få noget ud af? Så tøv ikke med at give dine besyv med i kommentarfeltet nedenfor.

Se også: Vores nye nabo var tæt på at jage os væk
Husk:
Du kan spille gratis spil i Hjemmets spilleklub
Foto: Bulls
Publiceret: 06-04-2010
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Flere gribende læserberetninger

Min veninde afviste mig
Da blodproppen ramte: Jeg troede, jeg var udødelig
Jeg gik fra min familie
Min egen fortælling: Angsten får ikke lov til at styre mig
Børnehavelederen så sig ond på mine børn
Læserberetning: Turde jeg møde ham igen?
Ville hun have mig til at hade min mand?
Gaven reddede mit ægteskab
Vi har fået en anderledes familie
Min egen fortælling: Min svoger var en tyran

Min egen fortælling

Alle Hjemmets læserberetninger er autentiske og baseret på interviews med de læsere, der kontakter bladet for anonymt at fortælle skelsættende oplevelser i deres liv.
 
Har du også lyst til at deltage, uden at  du selv behøver at stå frem i bladet, kan du kontakte Vibeke Dorph. Vi sørger for at sløre din identitet og benytter altid modelfoto.

Du kan ringe til Vibeke Dorph tlf. 39 45 76 14 eller skrive til vibeked@hjemmet.dk

Hjemmets Markedsplads

Har du også en masse gamle ting du ikke bruger? Glemte sager, der bare står og samler støv på loftet? Så er Hjemmets nye Markedsplads lige noget for dig...
Klik dig ind og se alle de fine ting og sager her

Dagens lækkeri