Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Jeg gik efter den helt forkerte mand

Min egen fortælling
Da jeg havde været skilt nogle år, tænkte jeg, at jeg måtte være ved at være klar til at træde ind på kærlighedens arena igen. I første omgang havde jeg ikke nogen bestemt mand i kikkerten, men jeg begyndte at blive opmærksom på det modsatte køn igen. Jeg havde ellers ikke skænket mænd ret mange tanker. Mit liv var stille og roligt, velsignet roligt.

Men ret hurtigt faldt mit blik på Erik. Erik er ansat i en anden afdeling af det firma, jeg arbejder i, så vi sås ind imellem til frokost i kantinen. Han havde altid hilst meget venligt, for ikke at sige overstrømmende på mig, så jeg var overbevist om, at han var interesseret i mig.
Annonce


Ind til da havde jeg holdt ham og alle andre mænd fra livet, fordi jeg trænge til en lang pause.
Men Erik ville nok med garanti synes det var dejligt, hvis jeg begyndte at interessere mig for ham, og pludselig var jeg ikke så bange for at blive såret, som jeg ellers er. For jeg var sikker på, at jeg ville være „ovenpå“ i forhold til ham.

Det er svært at forklare – for det lyder som om, jeg er meget kynisk. Sådan synes jeg ikke, at det er. Jeg turde bare ikke gå ud og forelske mig i en mand, som jeg var rigtig vild med. Det føltes mere risikofrit, hvis jeg ødslede min opmærksomhed på en mand, som jeg egentlig ikke rigtig var forelsket i.

Underforstået, at så kunne jeg da ikke blive alvorligt såret, hvis nu vi alligevel ikke var noget for hinanden.
Aldrig i livet har jeg da taget så meget fejl!

Det begyndte ellers vældig godt. Jeg fandt Eriks telefonnummer på internettet og ringede ham op. Han var lidt forundret over, at jeg ringede, men jeg sagde, at vi ind imellem havde snakket om at drikke kaffe sammen, så hvorfor gjorde vi ikke det? Jeg fik en aftale i stand, og vi mødtes.

Hele dagen inden vores date, var jeg fuldstændig rund på gulvet. Jeg trallede og sang, barberede ben og skiftede tøj 20 gange! Det var hyggeligt, jeg følte, at jeg levede, og at det var lang tid siden.

Det var dejligt at være sammen med Erik. Vi lo og snakkede smaddergodt. Da vi sagde farvel, nøjedes jeg ikke med at kramme ham, men kyssede ham i stedet. Han havde lyst til, jeg blev om natten, men det syntes jeg alligevel var for hurtigt.

Jeg var fuld af triumf, da jeg kørte hjem. Jeg var så glad, følte mig spændende og sexet. I mine sødeste dagdrømme, så jeg allerede Erik og jeg skride op ad midtergangen i kirken for at få præstens velsignelse! Det var på intet tidspunkt til diskussion om, jeg overhovedet havde lyst ti at se ham igen. Det handlede kun om, at han skulle have lyst til mig.

Da han få dage efter ringede og spurgte, om vi ikke skulle ses igen, var jeg fyr og flamme. Selvfølgelig skulle vi det. Jeg følte, jeg havde „vundet“, for han havde lyst til mig, og han kunne ikke lægge skjul på det.

Da jeg så Erik næste gang, var det fuld fart frem. Jeg havde helt tabt hovedet. Jeg var ligeglad med, at vi faktisk ikke havde så meget at tale sammen om.Det handlede kun om min bekræftelse. Den nat gik vi i seng sammen, og det var en blandet oplevelse. Men jeg tænkte: - Det bliver nok bedre.

Jeg ved ikke, om Erik gennemskuede, at jeg ikke var specielt interesseret i ham, men jeg hørte i hvert aldrig mere fra ham. Jeg røg ned i et mørkt hul. Var jeg da virkelig så forfærdelig, så uelskelig, så grim? Hele skytset af dårligt selvværd blev kørt i stilling.

Heldigvis fik jeg efterhånden øje på det væsentlige. Jeg havde jo ikke været interesseret i ham! Det eneste, jeg ønskede, var, at han skulle elske og fetere mig. Jeg havde været kynisk og forsøgt at udnytte ham og hans interesse i mig, så jeg kunne blive bekræftet. Det her havde intet med forelskelse eller kærlighed at gøre.

Egentlig burde jeg være taknemmelig for, at Erik aldrig ringede igen. For jeg kunne sagtens have bildt mig ind, at jeg var lidt forelsket, hvis han altså havde været det i mig. Det kunne have endt med at gøre os begge to meget ulykkelige.

Det har været en vigtig oplevelse for mig at være sammen med Erik, selv om det i første omgang føltes nedslående og demoraliserende. Det har nemlig gjort det klart for mig, at jeg gerne vil have en kæreste, men det skal være en, jeg selv kan blive glad for og elske. Ikke bare en jeg er interesseret i at besnære og nedlægge bare for at blive beunrdet.


Foto: Polfoto
Publiceret: 25-05-2010
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Flere gribende læserberetninger

Min egen fortælling: Jeg er færdig med at skamme mig
Ville hun have mig til at hade min mand?
Jeg brød mig ikke om min venindes nye kæreste
Min egen fortælling: Jeg var ensom i mit ægteskab
Bag hans dejlige smil boede vanviddet
Jo! Du kan godt finde kærligheden på nettet
Var jeg ikke for gammel til at blive mor?
Min egen fortælling: Min stedsøn provokerede mig
Havde jeg alligevel ikke glemt ham?
Jeg konkurrerer med min svigerinde

Min egen fortælling

Alle Hjemmets læserberetninger er autentiske og baseret på interviews med de læsere, der kontakter bladet for anonymt at fortælle skelsættende oplevelser i deres liv.
 
Har du også lyst til at deltage, uden at  du selv behøver at stå frem i bladet, kan du kontakte Vibeke Dorph. Vi sørger for at sløre din identitet og benytter altid modelfoto.

Du kan ringe til Vibeke Dorph tlf. 39 45 76 14 eller skrive til vibeked@hjemmet.dk

Hjemmets Markedsplads

Har du også en masse gamle ting du ikke bruger? Glemte sager, der bare står og samler støv på loftet? Så er Hjemmets nye Markedsplads lige noget for dig...
Klik dig ind og se alle de fine ting og sager her