Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Jeg var rasende på min afdøde far

Min egen fortælling
Jeg havde et meget nært forhold til min far. Han var altid den, jeg gik til, hvis der var noget i mit liv, jeg  ikke kunne overskue. Min far var et dejligt, roligt gemyt og alligevel lun og fuld af humor.

Da jeg på et tidspunkt forlod min daværende kæreste, var det min far, der i timevis sad og lyttede til mine kvaler og forsikrede mig om, at selvfølgelig fandt jeg en anden på et tidspunkt, og selvfølgelig var jeg da værd at elske.

Min far var også rigtig god at grine sammen med. Han kunne altid se det barokke i en situation. Jeg elsker også min mor,men det var altid min far, jeg først gik til – både når jeg var glad, og når jeg var ked af det. Jeg vidste selvfølgelig godt, at Lars ikke var min biologiske far.
Annonce


Men han var alt det, som man forventer af en ordentlig far, så derfor tænkte jeg altid på ham som min far.
Min fars sidste par år var svære, fordi han var så syg. Det var en hård tid for både min mor og mine to søskende, men måske især for mig, der var så knyttet til ham.

Jeg kunne næsten ikke overskue, hvordan jeg skulle klare mig uden ham. Han var jo ikke bare min far, han var samtidig min gode ven.

Derfor kom det som et chok for mig, da det efter hans død viste sig, at han aldrig havde adopteret mig! Det var jeg gået ud fra som en selvfølge, at han havde. Fordi jeg ikke var adopteret, kunne jeg heller ikke arve ham. Det gjorde mig enormt ked af det, ikke så meget på grund af pengene, selv om jeg godt kunne bruge dem, men fordi jeg tog det som et bevis på, at Lars ikke havde elsket mig, og at det tætte far-datter-forhold, jeg syntes, vi havde haft, var fri fantasi fra min side.

Mit billede af Lars blev vendt fuldstændig på hovedet. Jeg havde set ham som det mest omsorgsfulde og rare menneske på jorden, men sandheden var åbenbart, at han ikke rigtig  regnede mig for noget. At han i bund og grund var ret så ligeglad med mig. Jeg udfrittede min mor om, hvorfor Lars ikke havde adopteret mig.

Jeg havde været næsten spæd, da han og min mor  blev gift. Min biologiske far glimrede ved sit fravær, så det havde vel været naturligt, om Lars havde adopteret mig?  Min mor mumlede noget om, at de aldrig rigtig havde tænkt over det og bare havde glemt det. Det fik jeg det kun værre af.

Hvor kynisk kan man være? Hvordan kunne man glemme at adoptere et barn? Det med arven blev der fundet en løsning på – min mor og mine to halvsøskende var enige om, at jeg skulle arve på lige fod med dem.

Jeg var da glad for, at de syntes, det var mest retfærdigt, hvis jeg arvede. Men det aflivede ikke min bitterhed i forhold til Lars. Jeg følte mig virkelig svigtet af ham. Hvorfor havde han ikke tænkt på mig?

Når jeg besøgte min mor, i tiden efter hans død, så endte det næsten altid med, at jeg drak mig lidt for fuld  og sad og hulkede ned i rødvinsglasset over Lars, som ikke ville være min far.

En aften blev min mor så træt af at høre på mig, at hun skældte mig ud. Hun kaldte mig selvmedlidende og egoistisk. Hvis jeg ikke kom ud af den vildfarelse med, at Lars ikke elskede mig mindst lige så højt, som hvis han havde været min rigtige far, så orkede hun ikke at se mig foreløbig. For hun kunne simpelthen ikke holde ud at høre mere på mit ynk.

Det rystede mig, at hun var så vred, og samtidig følte jeg mig meget truffet af hendes ord. Jeg havde på det tidspunkt lukket fuldstændig af for mine gode minder om Lars, fordi jeg havde klamret mig til tanken om, at han ikke havde accepteret mig som sin datter.

Min mor og jeg fik talt tingene igennem. Min mor savnede Lars frygteligt meget, men hun syntes også, at det havde været så svært at sørge over ham, når jeg gik rundt og var så frustreret og ked af det.

Endnu en  gang understregede hun, at jeg tog fejl, hvis jeg troede, Lars ikke elskede mig som sit eget barn. For det havde han gjort. Jeg er glad for, at min mor tog bladet fra munden og skældte mig ud, og i dag kan jeg igen tænke på Lars som min rigtige far og mindes ham med den kærlighed og varme, han fortjener.
Foto: Bulls
Publiceret: 31-12-2010
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Flere gribende læserberetninger

Maden blev min trøst – og min største fjende
Min egen fortælling: Børnene kom imellem os
Min egen fortælling: Skybruddet bragte os sammen
Nu slipper jeg ham aldrig igen
Min kollega brugte ufine metoder
Mit black-out smadrede mit selvværd
Jeg var ved at sætte det hele på spil
Jeg var en dårlig veninde
Min egen fortælling: Lars gav mig livsglæden tilbage
Jeg følte mig fremmed blandt mine nye naboer

Min egen fortælling

Alle Hjemmets læserberetninger er autentiske og baseret på interviews med de læsere, der kontakter bladet for anonymt at fortælle skelsættende oplevelser i deres liv.
 
Har du også lyst til at deltage, uden at  du selv behøver at stå frem i bladet, kan du kontakte Vibeke Dorph. Vi sørger for at sløre din identitet og benytter altid modelfoto.

Du kan ringe til Vibeke Dorph tlf. 39 45 76 14 eller skrive til vibeked@hjemmet.dk

Hjemmets Markedsplads

Har du også en masse gamle ting du ikke bruger? Glemte sager, der bare står og samler støv på loftet? Så er Hjemmets nye Markedsplads lige noget for dig...
Klik dig ind og se alle de fine ting og sager her

Dagens lækkeri