Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Jeg var ved at sætte det hele på spil

Min egen fortælling
Jeg var mor til to små piger og lykkelig gift, da jeg en dag måtte stoppe op og indse, at jeg var ved at sætte alt det på spil for en mand, jeg knap nok kendte.

Jeg arbejdede på et kontor med mange kvinder. Vi havde det som regel godt sammen og kunne føre mange indforståede samtaler om mænd. Nogle af mine kollegaer var ulykkelige over, at deres mænd altid kiggede på smukke, unge kvinder, og andre havde oplevet, at deres mænd havde haft korterevarende affærer i løbet af ægteskabet.

 

Dybest set forstod jeg ikke disse kvinder. Hvordan kunne de blive i et ægteskab, når de vidste, at deres mand på et tidspunkt havde været dem utro? De problemer havde jeg ikke med min mand, Erik. Vi havde det ualmindelig godt sammen, og jeg tænkte tit på, hvor heldig jeg var.

 

På et tidspunkt skulle hele firmaet have udskiftet pc’erne. Det var et værre slid, da vi selv skulle sørge for at overføre alle data fra de gamle til de nye computere. Det lykkedes mig at få rodet så godt og grundigt rundt i det, at jeg til sidst måtte bede om hjælp hos den lille gruppe teknikere, som skulle bistå med opsætningen af de nye pc’er. Hjælpen kom hurtigt i form af en ung fyr.

Annonce

 

Han hed Kim og havde stort, krøllet og kulsort hår, gik i en forvasket T-shirt og slidte cowboybukser. I det hele taget var han ikke lige min type. Alligevel kunne jeg dog ikke slå ham ud af hovedet om aftenen. Han havde siddet ved siden af mig i over en time, og det var, som om jeg kunne lugte ham endnu. Det var en blanding af cigaretter, deodorant og mand.

 

Et par dage efter kom Kim forbi for at høre, om jeg var ved at rode mig ud i flere indviklede problemer. Jeg fik et chok. Det store hår var klippet helt kort, skægstubbene havde fået lov at stå en dags tid, og over en tæt T-shirt og de slidte cowboybukser havde han en løsthængende skjorte. Gad vide, om han vidste, hvor vanvittig sexet han så ud? tænkte jeg, da han sate sig ned ved siden af mig ved computeren for løse et par småproblemer, der stadig drillede mig.

 

Om aftenen, da børnene sov, tog jeg mig selv i at sidde og udtænke små dialoger, der kunne føre vores samtaler over på andet og mere end computere. Erik spurgte mig drillende, om det var indkøbssedlen, der lagde så hårdt beslag på mine aftener, men blev så optaget af en gammel film og lagde ikke mærke til mere.

 

Kim kom jævnligt forbi mit kontor. Så stod han i døren og hang, mens han jokede og kiggede på mig med de der blå, blå øjne. Han havde et specielt efternavn, så jeg fandt let ud af, hvor han boede og tilbragte flere aftener med en veninde på en café i nærheden. Mine øjne klæbede nærmest til døren. Hvad ville jeg gøre, hvis han dukkede op? Ja, jeg var egentlig ikke i tvivl, det var vel derfor, jeg sad der? På arbejdet havde de lagt mærke til mine it-problemer, og flere luftede, at de ellers havde troet, at jeg havde ret godt styr på det der med computere.

 

En morgen holdt vi fødselsdag for en kollega, der fyldte 40, men da hun åbnede gaven, som var et weekendophold for hende og hendes mand, brød hun sammen i gråd. Hun havde for nyligt opdaget, at han havde noget kørende med en pige fra sit arbejde. Og hun følte, at han allerede havde forladt hende rent mentalt, det var kun et spørgsmål om tid, før han ville føre det ud i livet.

 

Jeg blev så vred på ham, da jeg så hendes sorg – og tænkte på, hvor forfærdeligt det måtte være for hende. Hvorfor skulle kærlighed gøre ondt? Pludselig så jeg Erik for mig, og det slog mig, hvad jeg selv var i gang med. Lige nu var det bare sjov og spænding, men jeg nærmede mig ilden, og hvem vidste, hvornår det blev for sent at vende om?

 

Den følgende weekend lånte jeg et sommerhus af en tante og overraskede Erik og pigerne med en pakket bil, da de kom hjem fra skole og arbejde om fredagen. Den kommende arbejdsuge var jeg kort for hovedet, når Kim kom forbi og hang i døren ind til mit kontor. Jeg svarede, men undlod at fange hans blik. Og egentlig var det ikke så slemt. Det var, som om der havde været to spor, hvoraf jeg havde valgt det ene.

 

Et par uger efter var arbejdet med installationen af de nye pc’er færdigt, og det hele var overstået. Næsten. For det gav et stik i mig, da jeg så teknikkernes tomme kontorer, men jeg vidste, at jeg havde gjort det rigtige. Jeg havde truffet en beslutning, og den havde jeg tænkt mig at stå ved – jeg havde simpelthen for meget at miste.Publiceret: 02-07-2012
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Flere gribende læserberetninger

Hvorfor ville han ikke tale om fremtiden?
Han havde altid været mit smertensbarn
Jeg kunne ikke stole på min veninde
Min veninde lod sig undertrykke
Min smukke kollega tog æren for mit arbejde
Min egen fortælling: Min svoger var en tyran
Jeg var en dårlig veninde
Min egen fortælling: Min stedmor brugte løs af min fars arv
Jeg har bare ikke lyst til at få børn!
Var jeg ikke for gammel til at blive mor?

Min egen fortælling

Alle Hjemmets læserberetninger er autentiske og baseret på interviews med de læsere, der kontakter bladet for anonymt at fortælle skelsættende oplevelser i deres liv.
 
Har du også lyst til at deltage, uden at  du selv behøver at stå frem i bladet, kan du kontakte Vibeke Dorph. Vi sørger for at sløre din identitet og benytter altid modelfoto.

Du kan ringe til Vibeke Dorph tlf. 39 45 76 14 eller skrive til vibeked@hjemmet.dk

Hjemmets Markedsplads

Har du også en masse gamle ting du ikke bruger? Glemte sager, der bare står og samler støv på loftet? Så er Hjemmets nye Markedsplads lige noget for dig...
Klik dig ind og se alle de fine ting og sager her

Dagens lækkeri