Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Min egen fortælling: Deres lille søn ødelagde ferien

Min egen fortælling
Hvert år var Kim og jeg rejst af sted en uge sydpå med Julie og Christian. Vi havde det fantastisk hyggeligt sammen, og selv om de nu skulle have et barn, var vi enige om at fortsætte traditionen. For et lille barn ville vel ikke gøre den store forskel på vores ferie, vel?

Min kæreste Kim og jeg havde i mange år haft den samme tradition. Sidste uge i oktober rejste vi til et varmt sted sammen med vores venner Julie og Christian. Kim og jeg var begge i begyndelsen af 40'erne, og vi havde for længst besluttet, at vi ikke ville have børn. Vi nød vores liv, som det var, og syntes ikke, at der manglede noget.

 

Vi havde aldrig sat ord på det, men vi følte, at vi sammen med Julie og Christian havde fundet et par venner, der var som os, og som delte vores værdier. For vi havde en god kemi og hyggede os altid helt problemfrit på ferierne. Dette år var ingen undtagelse. Vi havde fundet et dejligt hotel på Tenerife. Vejret var stadig varmt, men børnefamilierne var rejst hjem, så der var stille og roligt.

Annonce


Vi sad ved poolen, da Julie og Christian så på hinanden og så hen på os. Så fortalte de det. Julie var gravid. – Tillykke! Men hvad så med næste års ferie? røg det ud af mig. – Jeg er to måneder henne nu, så til næste oktober er den lille næsten et halvt år. Vi tænker, at vi tager ham eller hende med. Det bliver ikke noget problem. Det var vi helt enige med hende i, men vi skulle blive klogere.


Allerede på flyveturen til Kreta, som var næste års destination, gik det op for os, at intet ville blive, som det plejede. Malthe var en sød, lille baby, men han skreg konstant. Julie og Christian gik i panik. Moslede frem og tilbage på de smalle flysæder, råbte stresset til hinanden og satte Kim og jeg til at varme flasker, holde beskidte bleer og tørre babygylp op.


Vi var alle fuldstændig udmattede, da vi kom frem og sprang den sædvanlige ankomstmiddag over og gik direkte i seng. Næste aftens middag endte i kaos. Julie og Christian var trætte og snerrede ad hinanden, hvis de ikke kom op at skændtes om, hvordan de skulle tackle lille Malthe, der græd og var urolig. Ethvert forsøg på at starte en almindelig samtale strandede. Til sidst sad Kim og jeg og spiste vores mad i stilhed, mens de andre småskændende gik til og fra bordet.


Det gik hurtigt op for os, at Julie og Christians idé om, at de ville rejse præcis som før, var urealistisk. Alle dage var indrettet efter Malthes soveog spiseskema, og det greb også ind i vores planlægning. Som dagene gik, voksede irritationen fra begges sider. I sidste ende blev det Christian, der eksploderede.


– Forstår I slet ikke, hvad det vil sige at rejse med et lille barn! snerrede han irriteret, da vi for tredje gang havde spurgt, om de var sikre på, at de ville med på dagens udflugtstur. Vi havde på det tidspunkt ventet på dem i halvanden time i hotellets lobby. Selvfølgelig gjorde vi det, men vi havde jo også ting, vi gerne ville nå.


Det startede et skænderi imellem os, der endte med, at Julie med tårer i øjnene beskyldte os for at være kolde og kyniske og satte spørgsmålstegn ved, hvad vi var for nogle mennesker, når vi ikke engang selv ville have børn? Vi tog af sted på turen alene, og undervejs talte vi om situationen. Vi havde ofte oplevet, at vores valg om ikke at få børn kunne virke kontroversielt på andre, men vi havde ikke forventet den reaktion fra Julie og Christian.

 

Da den sidste aften kom, tog vi ikke som ellers computeren frem for at finde næste års feriedestination. I stedet fortalte vi Julie og Christian, at vi ikke syntes, at vi skulle rejse sammen igen. Egentlig var det ikke så meget på grund af Malthe, som det var på grund af de sårende ting, der var blevet sagt under vores skænderi. Det så ikke ud til at komme bag på dem, men det er jo alligevel ærgerligt, at et godt venskab skulle gå i vasken på grund af et i øvrigt uskyldigt barn.

Foto: Alamy (modelfoto)
Publiceret: 15-05-2015
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Flere gribende læserberetninger

Min egen fortælling: Børnene kom imellem os
Nu slipper jeg ham aldrig igen
Jo! Du kan godt finde kærligheden på nettet
Jeg skulle ha’  lyttet til mig selv
Havde jeg alligevel ikke glemt ham?
Hun blev forkælet - og ødelagt
Min kæreste var sygelig jaloux
Jeg var ensom i mit ægteskab
Kender du det: Ydmyget af dine veninder?
Han havde altid været mit smertensbarn

Min egen fortælling

Alle Hjemmets læserberetninger er autentiske og baseret på interviews med de læsere, der kontakter bladet for anonymt at fortælle skelsættende oplevelser i deres liv.
 
Har du også lyst til at deltage, uden at  du selv behøver at stå frem i bladet, kan du kontakte Vibeke Dorph. Vi sørger for at sløre din identitet og benytter altid modelfoto.

Du kan ringe til Vibeke Dorph tlf. 39 45 76 14 eller skrive til vibeked@hjemmet.dk

Hjemmets Markedsplads

Har du også en masse gamle ting du ikke bruger? Glemte sager, der bare står og samler støv på loftet? Så er Hjemmets nye Markedsplads lige noget for dig...
Klik dig ind og se alle de fine ting og sager her