Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Min egen fortælling: Hans ekskone løj om mig

Min egen fortælling
Min kærestes ekskone kunne ikke tilgive, at jeg var kommet ind i hans liv, inden deres ægteskab var helt slut, og derfor nægtede hun at se mig. Det kunne jeg godt leve med, men da jeg opdagede, at hun også løj om mig, blev jeg nødt til at tage tyren ved hornene.

Morten og jeg var netop flyttet sammen, og det var første gang hans søn, Felix, skulle holde weekend hos os. Jeg var lidt nervøs. Ikke så meget over, at Felix skulle komme. Ham havde jeg lært at kende allerede. Til gengæld havde jeg aldrig mødt Felix' mor og Mortens ekskone, Marianne, før.

 

Jeg havde lavet kaffe og købt småkager, og nu ventede jeg med svedige håndflader i køkkenet, da det ringede på døren. Det var dog kun Morten og Felix, der stod ude i opgangen, da jeg åbnede døren. – Hun kommer ikke, sagde Morten opgivende, da han så mig. Vi spiste de dyre småkager selv, mens jeg prøvede at afgøre med mig selv, om jeg var skuffet eller lettet.

 

Jeg havde aldrig forventet, at Marianne skulle elske mig. Morten og jeg havde mødt hinanden, mens de stadig var gift, og selvom deres forhold på det tidspunkt var gået i stykker, var hun ikke ligefrem vild med mig. Det forstod jeg godt. Til gengæld havde Morten og jeg aldrig været i tvivl om, at vores forhold var ment til at holde. Det havde været kærlighed ved første blik; ikke blot en flirt, som Morten havde kastet sig ud i af kedsomhed.

Annonce

 

Vi havde nu etableret et hjem sammen, som også ville blive Felix' andet hjem, ligesom jeg var opsat på at være en ordentlig og ansvarlig stedmor for Felix. I mine øjne skyldte vi alle Felix at lade fortid være fortid og så se fremad. Marianne så tydeligvis ikke sådan på det. Hendes krumspring for ikke at møde mig blev med tiden mere og mere opfindsomme.

 

De fleste deleweekender startede med, at hun forsøgte at presse Morten til at hente Felix hos sig. Hvis det ikke virkede, parkerede hun helst to-tre gader væk og sendte en sms til Morten, når han kunne komme og hente eller aflevere Felix ved hendes bil. Det var ikke min egen forfængelighed, der blev stødt af, at Marianne opførte sig sådan, men jeg havde flere gange hørt Felix sige, at han så gerne ville vise sin mor sit nye værelse hos os.

 

Jeg syntes, at det var synd for Felix, at hans to liv var så opdelte, og at vi voksne ikke kunne finde et fælles ståsted. Jeg havde selv været delebarn og vidste derfor, hvor vigtigt det var at føle, at de to halvdele af ens liv hang sammen. Derfor slog det mig også helt ud af kurs, da Felix en dag spurgte, hvorfor jeg ikke ville se hans mor.

 

– Hvem har sagt det? spurgte jeg. – Min mor siger, at du ikke vil have, at hun kommer herind i huset, svarede Felix. Jeg blev for første gang virkelig vred på Marianne. Det var ikke i orden at lyve og sætte mig i et dårligt lys hos Felix.

 

14 dage senere skulle Marianne igen aflevere Felix hos os. Da den sædvanlige sms tikkede ind hos Morten, var det mig, der gik ud for at hente Felix. Jeg nåede heldigvis hen til bilen, lige som Felix stod ud, så jeg bøjede mig ind ad den åbne dør i passagersiden og stak hånden frem. – Hej Marianne, det er mig, der er Lena. Kommer du ikke ind og ser Felix' værelse?

 

Jeg var rystende nervøs, og jeg kunne godt se, at hun var det samme, men så længe Felix stod lige ved siden af mig med sit forventningsfulde blik i øjnene, så kunne hun ikke bakke ud. Det vil klart være en overdrivelse at sige, at Marianne og jeg blev bedste veninder den dag. Felix' glæde var dog ikke til at tage fejl af, og den var det hele værd.

 

På trods af alle odds blev isen også brudt mellem os voksne. Selvom vi ikke er blevet slyngveninder, fik Marianne trods alt sat et ansigt på mig og konstateret, at jeg ikke er et monster. Så i dag bliver Felix ikke længere sat af ved kantstenen tre veje væk, når han skal hjem og være hos os.

 

SE OGSÅ: Min egen fortælling: Min stedsøn provokerede mig

SE OGSÅ: Min egen fortælling: Man kunne ikke stole på Trine

SE OGSÅ: Min egen fortælling: Deres lille søn ødelagde ferien

Foto: Alamy (modelfoto)
Publiceret: 05-06-2015
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Flere gribende læserberetninger

Min kollega brugte ufine metoder
Jeg svigtede min veninde
Jeg brød mig ikke om min venindes nye kæreste
Mine forældre opførte sig som forkælede børn
Bag hans dejlige smil boede vanviddet
Maden blev min trøst – og min største fjende
Sorgen har langt om længe sluppet sit greb i mig
Min egen fortælling: Min stedsøn provokerede mig
Hvorfor ville han ikke tale om fremtiden?
Min egen fortælling: Min datter skabte splid imellem os

Min egen fortælling

Alle Hjemmets læserberetninger er autentiske og baseret på interviews med de læsere, der kontakter bladet for anonymt at fortælle skelsættende oplevelser i deres liv.
 
Har du også lyst til at deltage, uden at  du selv behøver at stå frem i bladet, kan du kontakte Vibeke Dorph. Vi sørger for at sløre din identitet og benytter altid modelfoto.

Du kan ringe til Vibeke Dorph tlf. 39 45 76 14 eller skrive til vibeked@hjemmet.dk

Hjemmets Markedsplads

Har du også en masse gamle ting du ikke bruger? Glemte sager, der bare står og samler støv på loftet? Så er Hjemmets nye Markedsplads lige noget for dig...
Klik dig ind og se alle de fine ting og sager her

Dagens lækkeri