Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Min egen fortælling: Man kunne ikke stole på Trine

Min egen fortælling
Jeg havde kendt Trine siden 6. klasse, og jeg holdt af hende, men med årene var jeg begyndt at bemærke et træk ved hendes personlighed, som jeg ikke brød mig om. Det prøvede jeg dog at slå hen, men til en venindes fødselsdag oplevede jeg så, at Trine gik langt over stregen.

Trine og jeg havde kendt hinanden siden 6. klasse og havde på mange måder fulgtes ad i tykt og tyndt. Jeg holdt meget af Trine, men der var et bestemt træk ved hendes personlighed, som jeg med årene fik det sværere og sværere med.

 

Trine havde altid haft en trang til at fremhæve sig selv. Det kunne jeg godt leve med, men problemet var, at hun tit gjorde det ved at fortælle historier, der ikke altid havde bund i virkeligheden, eller hun kunne finde på at fortælle ting, hun egentlig skulle tie stille med. Det var Trine, der næsten altid havde oplevet noget lignende andre havde oplevet – bare lige i en lidt mere vild variation.

 

Da hendes kæreste f.eks. en dag fortalte om barndommens dramatiske cykelstyrt og arret i panden, så trumfede Trine med en endnu mere blodig episode med et fald fra et legetårn og med ambulance og det hele i 1. klasse.

Annonce

 

Og da en fælles bekendt kom hjem fra Spanien og fortalte om varmerekord og skovbrande, så skulle Trine straks vende opmærksomheden mod sig selv og fortælle om dengang, hvor hun nær var blevet fanget i en brand i Australien. Jeg var så én af dem, der vidste, at det faktisk var hendes kusine, der havde været ude for dén skrækkelige oplevelse. Men jeg ville ikke afsløre og udstille Trine...


Sådan oplevede jeg oftere og oftere Trine, og selv om jeg fandt det anstrengende – det virkede som sådan et lidt sølle forsøg på at gøre sig selv interessant – så trak jeg altså mest på skuldrene og levede med det. Dér hvor mine alarmklokker begyndte at ringe – først svagt, men senere langt stærkere – var de gange, Trine brød en fortrolighed, andre havde udvist hende.


En halvvåd lørdag aften, hvor vi var seks piger sammen for at fejre en fødselsdag, sad Trine pludselig og fortalte om en fælles veninde, der ikke selv var med. Det var om Nina og hendes kamp for at blive gravid. De andre piger sad og sagde "ih" og "guuud", men jeg blev faktisk lidt bestyrtet og skuffet, for Nina havde fortalt Trine og mig om graviditetsforsøgene i dybeste fortrolighed, og det var ikke meningen, at de informationer skulle videre.


Jeg blev selvfølgelig skuffet over, at Trine ikke kunne holde på en hemmelighed, men jeg ville alligevel ikke hænge hende ud lige dér i fuld offentlighed. Men næste gang vi sås, tog jeg det op. Jeg sagde, at jeg ikke syntes, hun kunne være det bekendt overfor Nina. Nina ville gerne holde det brændende ønske om graviditet for sig selv, indtil det var lykkedes at blive gravid. Hvordan ville hun egentlig selv synes om det, hvis hun selv blev udleveret på den måde?


Trine så oprigtig ked ud af det, og jeg tror, hun indså sin store fejltagelse. Hun forsøgte i hvert fald at rede trådene ud med Nina og de andre senere. Problemet var bare – set fra mit synspunkt – at det ikke ændrede Trine som sådan. Hun bralrede stadig op. Og efter episoden med Nina kunne jeg mærke, at jeg blev mere og mere forbeholden over for Trine. Det var ikke bare en enkelt bommert den med Nina, og jeg blev nervøs for selv at betro ting til Trine.


Resultatet blev, at jeg langsomt trak mig fra Trine. Vi er stadig gode veninder, men de rigtig fortrolige ting vender jeg nu med min søster eller en anden veninde. Mit forhold til Trine er blevet mere overfladisk, og det er på sin vis ærgerligt, for vores fælles historie er lang, og hun er en sød pige. Men når endnu en fantastisk historie kommer ud af hendes mund, hvor hun låner lidt fra andres liv og maler med den store pensel, så tænker jeg, at det er det rigtige, jeg har gjort ved at skrue ned for Trineblusset.

 

LÆS OGSÅ: Min egen fortælling: Deres lille søn ødelagde ferien

Foto: Alamy (modelfoto)
Publiceret: 22-05-2015
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Flere gribende læserberetninger

Min veninde elskede intriger
Min egen fortælling: Hans ekskone løj om mig
Jeg lod mig ydmyge af mænd
Min egen fortælling: Min datter blev drugrapet
Min svigermor blandede sig i alt
Da blodproppen ramte: Jeg troede, jeg var udødelig
Min venindes børn driver mig til vanvid
Jeg følte mig fremmed blandt mine nye naboer
Min egen fortælling: Jeg var ensom i mit ægteskab
Min affære blev min redning

Min egen fortælling

Alle Hjemmets læserberetninger er autentiske og baseret på interviews med de læsere, der kontakter bladet for anonymt at fortælle skelsættende oplevelser i deres liv.
 
Har du også lyst til at deltage, uden at  du selv behøver at stå frem i bladet, kan du kontakte Vibeke Dorph. Vi sørger for at sløre din identitet og benytter altid modelfoto.

Du kan ringe til Vibeke Dorph tlf. 39 45 76 14 eller skrive til vibeked@hjemmet.dk

Hjemmets Markedsplads

Har du også en masse gamle ting du ikke bruger? Glemte sager, der bare står og samler støv på loftet? Så er Hjemmets nye Markedsplads lige noget for dig...
Klik dig ind og se alle de fine ting og sager her