Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Min svigerfar flirtede med mig

Min egen fortælling

Fra første gang jeg mødte min svigerfar, Knud, kunne jeg vældig godt lide ham. Knud var en varm og charmerende mand, der havde haft en stor stilling i et firma, men som nu var pensioneret.

Min svigermor var den type, der ser folk mere an, før hun lukker dem ind. Af den grund var det naturligt, at jeg i begyndelsen mest henvendte mig til Knud, når, min mand og jeg besøgte mine svigerforældre. Knud og jeg havde det hyggeligt sammen. Grinede ad de samme ting, men kunne også tale om mere alvorlige emner.

Egentlig føltes det ikke, som om Knud var min svigerfar, han var snarere min ven. Han lyste op, når vi kom på besøg og gav store omfavnelser og kys på kinden. Han var også god til at give komplimenter: – Hvor er du smuk i dag, Linda! Og: – Synes I ikke, den trøje klæder Linda helt fantastisk!

I min familie er vi mildt sagt lidt bange for følelser. Vi går ikke og siger, at vi elsker hinanden. Og en omfavnelse er noget man giver – lidt stjålent – når nogen dør eller til jul, ellers ikke. Både Torben og hans far er helt modsat. Siger lige, hvad der falder dem ind og er glade for at kram og knus. Og jeg labbede det i mig, for jeg havde savnet det i min egen familie.

Selv om Knud og jeg havde det så godt sammen, så lærte jeg også Lise bedre at kende med tiden, og jeg kom til at sætte pris på hende. Hun virkede bare stadig noget forbeholden over for mig, og jeg havde svært ved helt at forstå hvorfor? Jeg elskede Torben, og jeg var jeg glad for både hende og Knud – så hvorfor ville hun ikke acceptere mig 100 % ?

Efter et par år, hvor jeg rigtig havde nydt Knuds åbenlyse begejstring begyndte det pludselig at blive for meget for mig. Lise og jeg hilste med et lille knus, men med Knud var det stadig de store, langvarige omfavnelser - og de blev mere og mere intense med tiden. Han holdt om mig lidt for længe og lidt for tæt til, at jeg synes, det var behageligt. En del af mig havde det sådan: Åh nej! En anden del tænkte: Herregud, han er bare en rar, gammel mand!

Ja, Knud var enormt rar. Men han var også en mand. Og nu hvor jeg begyndte at være opmærksom på det, blev det tydeligt for mig, at Knud overdrev sin begejstring for mig. Det blev mere og mere ubehageligt.

Jeg kunne stadig godt lide Knud, men ikke de alt for lange og tætte omfavnelser. Jeg vidste bare ikke, hvordan jeg skulle få det sagt, så det ikke blev sårende eller pinligt. Jo mere, jeg bed det i mig, jo mere virkede det ubehageligt og egentlig lidt stødende på mig, at Knud ikke af sig selv forstod, at han skulle holde op med alt sit krammen og kyssen.

En dag var det særlig slemt. For den dag nøjedes Knud ikke med at kysse mig på kinden, da vi ankom. Han kyssede mig lige midt på munden. Der går min grænse altså! At mundkysse er forbeholdt min kæreste ikke min svigerfar!

Da vi kom hjem den dag, besluttede jeg mig for, at jeg var nødt til at tale med Torben om det. Jeg havde været bange for at såre ham, men Torben grinede bare, da jeg fortalte ham om mine bekymringer. Han sagde så, at hans far altid havde troet, at han var Guds gave til kvinderne. Han havde aldrig været Lise utro, men han kunne simpelthen ikke lade være med at flirte og kramme, når der var en sød kvinde i nærheden.

Jeg indså, at nu var jeg nødt til at lægge rollen som ”den søde svigerdatter” fra mig, hvis jeg skulle blive ved at holde ud at komme hos min svigerfar. Fra da af, trak jeg mig hurtigt ud af Knuds omfavnelser, og jeg reagerede heller ikke på hans overdrevne komplimenter. Smilede bare og talte så om noget andet.

Det tog Knud lidt tid at forstå, men omsider fattede han, at jeg var hans svigerdatter – ikke hans flirt. Vores forhold bliver aldrig så hjerteligt, som det var i starten. Til gengæld har jeg fået et bedre forhold til min svigermor, som er tøet helt op nu, hvor jeg har gjort det klart, at Knud ikke skal flirte med mig.

Annonce
Foto: Polfoto
Publiceret: 14-04-2010
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Flere gribende læserberetninger

Jeg mobbede min kollega
Min egen fortælling: Min datter skabte splid imellem os
Hvorfor ville han ikke tale om fremtiden?
Jeg frygtede, at ferien ville ende som en stor fiasko
Min venindes børn driver mig til vanvid
Kender du det: Ydmyget af dine veninder?
Jeg var en dårlig veninde
Jeg var ensom i mit ægteskab
Jeg kunne ikke engang klare at gå i Brugsen
Min egen fortælling: Børnene kom imellem os

Min egen fortælling

Alle Hjemmets læserberetninger er autentiske og baseret på interviews med de læsere, der kontakter bladet for anonymt at fortælle skelsættende oplevelser i deres liv.
 
Har du også lyst til at deltage, uden at  du selv behøver at stå frem i bladet, kan du kontakte Vibeke Dorph. Vi sørger for at sløre din identitet og benytter altid modelfoto.

Du kan ringe til Vibeke Dorph tlf. 39 45 76 14 eller skrive til vibeked@hjemmet.dk

Hjemmets Markedsplads

Har du også en masse gamle ting du ikke bruger? Glemte sager, der bare står og samler støv på loftet? Så er Hjemmets nye Markedsplads lige noget for dig...
Klik dig ind og se alle de fine ting og sager her

Dagens lækkeri