Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Min veninde svigtede sin datter

Min egen fortælling
Rikke og jeg mødte hinanden til et forældremøde i vores døtres klasse. Rikkes datter, Josefine, var lige begyndt i klassen. Rikke og jeg var de eneste fraskilte forældre i klassen, og vi fandt hurtigt sammen.

Jeg var noget præget af, at jeg voksede op alene med min mor, som tit var deprimeret. Men Rikke fik mig hevet ud af min alvorlige skal. Hun var så dejligt ubekymret og glad. Vi blev alle fire venner, Rikke og jeg, Josefine og min datter Pernille og tilbragte tit weekenderne sammen.

Så mødte Rikke Johan. Han var otte år yngre end hende og Rikke var meget stolt af sin „fangst“. Jeg havde svært ved at se det vidunderlige i Johan. For det første var han den muskuløse type med tatoveringer og et lille ordforråd, for det andet var han ikke rar ved Josefine.
Annonce


Jeg prøvede at sige til Rikke, at det ikke var godt for Josefine, at Rikke brugte så meget tid på sin unge kæreste, men det prellede helt af. Jeg syntes, det var synd for Josefine. Af det lidt hun fortalte, kunne jeg forstå, at der ikke rigtig var tid til hende derhjemme længere. Rikke brugte al sin energi på Johan.

Josefine flyttede nærmest ind hos os i perioder, og jeg begyndte at betragte hende som en reservedatter. Vi havde mange gode samtaler rundt om køkkenbordet! Det var skønt at få lov at være så tæt på de to piger. Det gjorde mig stolt, at jeg havde et godt forhold til dem, og inderst inde ynkede jeg Rikke, der syntes, det var vigtigere at klamre sig til sin unge kæreste, end være noget for sin datter.

Men jeg var også bekymret for Josefine. Hun var tydeligt knuget af stemningen derhjemme. En aften gik der hul på bylden, da Rikke grædende stormede ind ad døren – med blå mærker over det hele. Johan og hun havde skændtes, og han var endt med at kyle hende ind i væggen, fordi hun havde brokket sig over, at han hellere ville i byen med sine venner end være sammen med hende.

Rikke og jeg fik en rigtig god snak, og vi blev enige om, at forholdet til Johan måtte slutte. Selv om hjertet nærmest sad i halsen på mig, fik jeg alligevel sagt, at jeg også syntes, hun skulle tage sig mere af sin datter. Men det var Rikke heldigvis enig med mig i. Hun sagde faktisk, at hun havde forsømt Joesfine de seneste måneder!

Der gik 14 dage, så var Johan inde i billedet igen. Jeg var smækforvirret. Var Rikke og jeg ikke blevet enige om, at hun skulle droppe ham og i stedet tage sig af Josefine? Det var åbenbart glemt. Indtil næste gang Johan tævede hende efter et stort skænderi. Så skulle Johan ud, og hun og Josefine skulle bo alene sammen og have det godt.

Det var en karruseltur uden lige. Efterhånden vænnede jeg mig nærmest til, at Rikke løj for sig selv og for mig, når hun sagde, at nu var det slut. Jeg havde ondt af Josefine, men i stedet for at sige noget, lod jeg som ingenting, og lod Josefine bo hos os i de perioder, hvor Rikke og Johan enten skændtes eller holdt „hvedebrødsdage“.
 
Jeg blev mere og mere led ved situationen. Josefinde kunne godt lide at være hos os, men hun savnede også sin mors opmærksomhed. Og  da Rikke en eftermiddag kom forbi og spurgte om Josefine kunne være hos os i weekenden, fordi hun og Johan skulle besøge hans familie, så eksploderede jeg.
 
Hvad lignede det at svigte sin datter til fordel for Johans familie? Hvorfor pokker var Johan vigtigere end Josefine? Da jeg var færdig, sagde Rikke bare – Kom til Josefine, og så forsvandt de ud af døren. Vi har ikke talt sammen siden. Samme aften så min datter på på mig: - Helt ærligt, jeg var dødtræt af at dele dig med Josefine!

Jeg tror, jeg ved, hvorfor jeg blev mor for Josefine. Jeg følte mig selv svigtet af min mor, da jeg var barn og derfor tog jeg mig af Josefine, så hun ikke følte sig helt alene i verden. I virkeligheden skulle jeg have sagt fra meget før, så Rikke forstod, at hun selv måtte tage ansvaret for Josefine i stedet for at overlade det til mig.

Jeg er mest ked af, at Pernille følte sig svigtet af mig det år, hvor jeg gik ind og legede mor for Josefine. I al min misforståede omsorg var jeg vel ikke meget bedre end Rikke. Jeg var jo selv ved at svigte min datter, fordi jeg havde travlt med at lege Josefines mor. Pernille og jeg har heldigvis fået talt det igennem, og i dag kommer Pernille altid i første række hos mig.


Foto: Bulls Press
Publiceret: 19-10-2009
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Flere gribende læserberetninger

Jeg kunne ikke holde af min stedsøn
Nu slipper jeg ham aldrig igen
Jeg var bange for min nye nabo
Min egen fortælling: Min søn var konstant under pres
Kender du det: Ydmyget af dine veninder?
Min veninde kunne ikke rumme min lykke
Han tog på bryllupsrejse med en anden
Vores nye nabo var tæt på at jage os væk
Han ville styre mit liv
Min egen fortælling: Jeg græd til min eksmands bryllup

Min egen fortælling

Alle Hjemmets læserberetninger er autentiske og baseret på interviews med de læsere, der kontakter bladet for anonymt at fortælle skelsættende oplevelser i deres liv.
 
Har du også lyst til at deltage, uden at  du selv behøver at stå frem i bladet, kan du kontakte Vibeke Dorph. Vi sørger for at sløre din identitet og benytter altid modelfoto.

Du kan ringe til Vibeke Dorph tlf. 39 45 76 14 eller skrive til vibeked@hjemmet.dk

Hjemmets Markedsplads

Har du også en masse gamle ting du ikke bruger? Glemte sager, der bare står og samler støv på loftet? Så er Hjemmets nye Markedsplads lige noget for dig...
Klik dig ind og se alle de fine ting og sager her

Dagens lækkeri