Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Var min festglade veninde ved at blive alkoholiker

Min egen fortælling
Tina og jeg var inkarnerede gå-i-byen-veninder, da vi var unge. Vi var alene, havde ikke mange forpligtelser udover at sørge for, at vi så godt ud, når vi turede rundt som en del af den trofaste kerne i byens natteliv.

Selvfølgelig drak vi, men aldrig mere end godt var, og vi kunne komme hjem ved egen hjælp og i en ordentlig forfatning. Og at det med drinks’ene skulle tage overhånd, skænkede jeg aldrig en tanke.

Tina så altid knaldgodt ud – perfekt make-up og det smarteste tøj, og mændene summede om hende. Mit festtempo var ikke altid i helt så højt gear som Tina’s. Ind imellem tog hun alene i byen, men sørgede ofte for, at jeg fik referat af begivenhederne.
Annonce


Efterhånden huskede Tina ikke altid, hvad der var sket. Men ind imellem fik jeg nogle drabelige historier om, at hun – igen – havde tabt sin taske med både penge og nøgler eller, at hun havde været ude på nogle vilde køreture med taxa-chauffører, der ikke ville sætte hende af.

Jeg undrede mig ikke særlig over det, Tina rodede sig ud i. I mine øjne var hun bare den type, der godt kunne lide at sætte lidt ekstra farver på sine historier.

En aften skulle jeg med en større gruppe veninder, Tina inclusiv, ud at spise og bagefter i byen og trykke den af. Jeg var lidt forsinket, men alle var kommet – også Tina. Tilsyneladende havde hun startet hjemmefra, hun var i hvert fald enormt fuld allerede. Så fuld, at hun ikke kunne holde balancen.

Men okay, et par af os hankede op i hende og fik hende hjem i seng. Flere af os arbejdede på det tidspunkt med misbrugere, og jeg fatter ikke, at ingen af os på det tidspunkt lugtede lunten. For Tina var ikke bare fuld, hun var også påvirket af noget andet – piller formentlig.

Nogen tid senere holdt jeg en stor fest, hvor Tina selvfølgelig også var med. Vi var knap kommet i gang, før jeg lagde mærke til, at hun snøvlede og tydeligvis var temmelig meget fra den. Selv om jeg kunne se, den var gal, blev jeg ærlig talt mest irriteret på hende. Det var min fest; og jeg var sur over, at hun mødte op så vind og skæv. Samtidig begyndte brikkerne at falde på plads for mig. Min gode festlige veninde havde udviklet sig til en misbruger. 

Det, der slog hovedet på sømmet, skete hjemme i min lejlighed. Jeg havde inviteret Tina med til en middag med nogle andre venner. Hun opførte sig okay den aften, men jeg bed mærke i, at hun ind imellem snusede rundt i de andre rum.

Næste dag opdagede jeg, at en dyr parfume var forsvundet. Og den mistanke, der slog ned i mig, kunne jeg slet ikke have: Tina ville da vel ikke stjæle fra mig! Et par dage efter var jeg forbi hende til en kop the. Her kom hun pludselig ind og viftede mig om næsen med en parfume, som hun uden at fortrække en mine påstod, at hun havde fået af sin kæreste. Det var min parfume. Ingen tvivl om det.

Det var så frækt, men i stedet for at konfrontere hende med det, blev jeg helt vild flov på hendes vegne. Det, hun gjorde, overskred mine grænser fuldstændig. Kort efter gik jeg, stadig lamslået over det, der var sket.

Måske var jeg en kujon, men i tiden derefter afslog jeg aftaler med Tina uden at give en konkret grund, og med tiden holdt hun op med at kontakte mig. Jeg ved, at hun kort efter blev indlagt og kom i langvarig behandling på grund af et alvorligt blandingsmisbrug. Jeg ved også, at hun stadig er misbruger og har mistet det meste af sine gamle venner, fordi hun sled venskaberne op.

Jeg husker stadig den følelse af kolossalt ubehag, da jeg blev løjet så groft op i mit åbne ansigt af et menneske, som jeg stolede på. I dag ville jeg helt sikkert have taget anderledes konkret fat på problemet, men det kunne jeg ikke den gang. Og jeg havde simpelthen ikke hverken mod eller indsigt nok til at forsøge at hjælpe Tina.

Det tror jeg iøvrigt heller ikke, hun var parat til da. Selv om vi var fortrolige og delte mangt og meget, var det her noget andet. Hun var stadig selv langt fra at erkende sine alvorlige problemer på det tidspunkt. Og hun ville formentlig have benægtet alt.


Foto: Pol foto
Publiceret: 04-08-2010
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Flere gribende læserberetninger

Vi kunne jo ikke blive ved med at hade hinanden
Jeg var ensom i mit ægteskab
Mit barn forsvandt
Jeg fik langt om længe lært at sige fra
Jeg kunne ikke stole på min veninde
Han skal ikke bestemme over min datter
Jeg gik fra min familie
Min veninde svigtede sin datter
Min veninde lod sig undertrykke
Han var ved at smadre vores familie

Min egen fortælling

Alle Hjemmets læserberetninger er autentiske og baseret på interviews med de læsere, der kontakter bladet for anonymt at fortælle skelsættende oplevelser i deres liv.
 
Har du også lyst til at deltage, uden at  du selv behøver at stå frem i bladet, kan du kontakte Vibeke Dorph. Vi sørger for at sløre din identitet og benytter altid modelfoto.

Du kan ringe til Vibeke Dorph tlf. 39 45 76 14 eller skrive til vibeked@hjemmet.dk

Hjemmets Markedsplads

Har du også en masse gamle ting du ikke bruger? Glemte sager, der bare står og samler støv på loftet? Så er Hjemmets nye Markedsplads lige noget for dig...
Klik dig ind og se alle de fine ting og sager her

Dagens lækkeri