Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brodér de sødeste stjernetegn 2/3

4
Broderi
Brodér de fineste stjernetegn på mellemlægsservietter eller som pynt på tøj og ting. Her får du opskrifterne til tyren, tvillingerne, krebsen og løven.

Broderede mellemlægsservietter 2/3

Mål:
En serviet måler 15 x 15 cm.

Materialer:
Til hver serviet skal bruges 18 x 18 cm hvidt hørlærred i en kvalitet med 11 tråde pr. cm, hvid sytråd, moulinébroderegarn fra DMC, gennemsigtigt papir og kalkérpapir til stof.

Fremgangsmåde:
Klip til hver serviet 18 x 18 cm i hørlærred. Kast over stoffets kanter, så de ikke trevler ud. Tegn motiverne over på gennemsigtigt papir og kalkér dem over midt på stoffet.

Broderi:

Udfør broderierne med 3 deltråde i nålen. Der sys med kontursting, kædesting, kædestingshjul, enkelte kædesting, fladsyning og franske knuder. Der følger beskrivelse til hvert stjernetegn.

Montering:
Pres broderierne fra vrangen. Sy kontursting med den angivne farve trådlige 3 cm fra kanterne. Sy kædesting i den næste farve lige indenfor konturstingene. Klip 1 cm af sømrummet, så der bliver 2 cm udenfor den broderede kant. Læg en smal dobbeltsøm, der når ind til den broderede kant og søm op.

AnnonceTYREN (21/4 - 20/5)

Farvenumre:
Mouliné: hvid - blanc, sort nr. 310, mørk rosa nr. 956, pink nr. 3805, rødviolet nr. 917, mørk bordeaux nr. 154, solgul nr. 972, orangegul nr. 722, orange nr. 3340, mørk tomatrød nr. 3831, gulgrøn nr. 907 og grøn nr. 911. Neonfarve: grøn nr. E911.

Sy med kædesting konturer om tyren med mørk tomatrød. Sy med kontursting om horn og mule med pink og om bakken med gulgrøn. Sy blomsterstilk med grøn. Udfyld med kædesting med mørk bordeuax: krop, venstre bagben og højre forben, og med mørk rødviolet: venstre forben og højre bagben, samt hale med mørk tomatrød.

Udfyld med kontursting hoved og ører med orange, mule med orangegul og bakke med grøn. Sy øjne og hove med fladsyning i sort. Sy blomstermidte med tungestingshjul i solgul og de 7 blomsterblade med 2 enkelte kædesting udenom hinanden med hvidt. Sy prikker med neongrøn.

Kant:
Sy kontursting med mørk rødviolet 3 cm fra kanterne og indenfor kædesting med mørk tomatrød.TVILLINGERNE (21/5 - 21/6)

Farvenumre:
Sort nr. 310, rosa nr. 894, pink nr. 3805, solgul nr. 972, orangegul nr. 722, gulgrøn nr. 907, grøn nr. 911 og mørkgrøn nr. 561. Neonfarve: grøn nr. E 990.

Sy med kontursting om ansigt og hænder med rosa, om kjole og støvler med stærk orange og om bakke med grøn. Streg midt mellem støvlerne sys med pink. Udfyld med kontursting: kjoler med pink, støvler med stærk orange og bakke med mørk grøn.

Sy hår og blomstermidte med tungestingshjul i orangegul og sy buer udenom håret med gule kontursting. Sy øjne med sort og næse med rosa i fladsyning. Sy blomsterblade med enkelte kædesting udenom hinanden med turkis. Sy også blade på stilk med kædesting udenom hianden- her med gulgrøn. Sy prikker på høj og om blomstermidte med neon grønne franske knuder.

Kant: Sy kontursting med pink 3 cm fra kanterne og indenfor kædesting med orangegul.

 KREBSEN (22 / 6 - 22 / 7)

Farvenumre: 
Mouliné: sort nr. 310, mørk rosa nr. 956, pink nr. 3805, rødviolet nr. 917, kold gul nr. 973, solgul nr. 972, orange nr. 3340 og turkis nr. 958. Neonfarve: gulgrøn nr. E 980.

Sy med kædesting konturer om krebsen med solgul.

Sy 3 tungestingshjul på krop med solgul, sy kontursting udenom med stæk orange og udenom igen med turkis. Sy halve tungestingshjul på hale og kontursting med mørk rosa mellem hale og krop.

Sy omkring øjne med kold gul og selve øjet med sorte franske knuder. Udfyld med kontursting kløer med stærk orange, kloarme og krop med rødviolet.

Kant:
Sy kontursting med stærk orange 3 cm fra kanten og indenfor kædesting med pink.LØVEN (23/7 - 22/8)

Farvenumre
:
Mouliné: sort nr. 310, kold gul nr. 973, solgul nr. 972, orangegul nr. 722, stærk orange nr. 351, gulgrøn nr. 907 og mørk grøn nr. 561. Neonfarve: gulgrøn nr. E 980.

Sy med kontursting om hoved, krop og næse med orangegul, om manke og hale med kold gul og om bakke med mørk grøn. Udfyld også med kontursting: næse med mørk rosa, de inderste 2 ben med stærk orange, hoved og resten af krop og ben med solgul. Udfyld manke og hale med kold gul og høj med gulgrøn.

Sy prikker med franske knuder med neon-gulgrøn på manke, hale og høj.

Kant:
Sy kontursting med stærk orange 3 cm fra kanterne og indenfor kædesting med solgul.

 


Tekst: Design: Lis Paludan
Foto: Foto: Fotograferne Søndergård
Publiceret: 26-09-2010
Pin it

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

4
21 aug 2012 11:23
Øv - hvor er billedet af krebsen ?
21 aug 2012 14:08
Hej majla Ups - krebsen var røget ud ved en fejl ;-) Men nu er den lagt ind. Med venlig hilsen Hanne, Hjemmet.dk
28 aug 2012 09:52
Det var dejligt - tak :-)
28 aug 2012 12:31
Det var dejligt - tak :-)
Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri