Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brodér en sød sommerpude

Broderi
Det farverige broderi er inspireret af folkloremotiver, som vi kender dem fra det gamle Østeuropa. Den flotte „buket” er syet med kontursting, kædesting, franske knuder og tungestingshjul.

Færdigt pudemål:

34 cm i diameter.

 

Materialer:

80 x 50 cm hvidt bomuldsstof, Moulinébroderegarn fra DMC: 2 dk rødviolet nr. 718 og 2 dk pink nr. 3805. 1 dk af de øvrige farver: rosa nr. 603, orange nr. 3340, orangegul nr. 722, lys violet nr. 208, violet nr. 327, turkis nr. 993, blå nr. 3810 og grøn nr. 505.

Hvid og violet sytråd, 30 cm lang hvid lynlås, syntetisk skumfyld, ca. 110 cm lilla skråstrimmel, gennemsigtigt papir og kalkérpapir til stof.

 

Fremgangsmåde:

Klip i stof 1 cirkel og 2 halvcirkler hver med 34 cm i diameter samt 1 strimmel (4 cm bred), der kan nå rundt om cirklen. Der beregnes 1 cm til sømrum. Sy de 2 halvcirkler til bagside sammen, idet der sys lynlås i. Tegn diagrammet op på gennemsigtigt papir og kalkér det over på forsidecirklen.

Annonce

 

Broderi:

Der broderes med 3 deltråde i nålen, undtagen franske knuder, som sys med hel tråd. I midten sys et tungestingshjul i orangegul, udenom violette knuder, derefter 5 turkise tungestingshjul. Konturer om blomsten udenom sys med kædesting – inderst med orangegul og yderst med orange. Den udfyldes med kontursting i orangegult. Stænglerne sys med kædesting i grønt, og de små blade inderst ved midterblomsten og yderst under de store blomster med 2 kædesting uden om hinanden.

Konturer om de violette blomster sys med kædesting i lys violet og udfyldes med kontursting i violet. Midten udfyldes med hvide knuder. Cirkler i bunden af de store blomster yderst sys med tungestingshjul i turkis og udenom sys knuder i hvidt. Konturer om blomsterbladene udføres med kædesting i pink, midterstriberne med kædesting i orange, og resten udfyldes med kontursting i rødviolet.

 

Montering:

Pres broderiet fra vrangen. Sy strimlen til mellemstykket sammen, læg det sammen med broderiet med retten udad og kant (ri evt. først) med en lilla skråstrimmel, idet delene samtidig sys sammen. Brodér kædesting med lys violet inden for kanten af skråbåndet. Læg bagsiden ret mod ret mod strimlens anden side (husk at lukke lynlåsen op) og stik delene sammen. Fyld puden med syntetisk vat og luk lynlåsen.

KLIK HER FOR AT ÅBNE DIAGRAM

Fra Hjemmet nr. 25/2008

Tekst: Lis Paludan
Foto: Fotograferne Søndergård
Publiceret: 26-08-2013
Pin it

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge