Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brodér de sødeste stjernetegn 1/3

Broderi
Brodér de fineste stjernetegn på mellemlægsservietter eller som pynt på tøj og ting. Her får du opskrifterne til stenbukken, vandmanden, fiskene og vædderen.

Fælles for alle servietter

Mål: 1 serviet måler 15 x 15 cm.
Materialer: Til hver serviet skal bruges 18 x 18 cm hvidt hørlærred i en kvalitet med 11 tråde pr. cm, hvid sytråd, moulinébroderegarn fra DMC, gennemsigtigt papir og kalkérpapir til stof.

Garnforbrug og farvenumre til alle 12 motiver:
Der skal bruges 1 dk af hver af de følgende farver:
hvid - blanc
lys grå nr. 168
grå nr. 169
sort nr. 310
hudfarve nr. 948
rosa nr. 894
mørk rosa nr. 956
pink nr. 3805
rødviolet nr. 917
mørk bordeaux nr. 154
kold gul nr. 973
solgul nr. 972
orangegul nr. 722
orange nr. 3340
stærk orange nr. 351
mørk tomatrød nr. 3831
gulgrøn nr. 907
grøn nr. 911
mørk grøn nr. 561
turkis nr. 958
blå nr. 803
violet nr. 333
neonfarver: gulgrøn nr. E 980 og
grøn nr. E 990


De fire første motiver er fra oven og nedefter:
Stenbukken, fiskene, vandmanden og vædderen.

Fremgangsmåde:
Klip til hver serviet en firkant på 18 x 18 cm. Kast over stoffets kanter, så de ikke trevler ud. Tegn motiverne over på gennemsigtigt papir og kalkér dem over på firkanterne.

Broderi:
Udfør broderierne med 3 deltråde i nålen. Der sys med kontursting, kædesting, kædestingshjul, enkelte kædesting, fladsyning og franske knuder. Der følger beskrivelse til hvert stjernetegn.

Montering:
Pres broderierne fra vrangen. Sy kontursting med den angivne farve trådlige 3 cm fra kanterne. Sy kædesting i den næste farve lige indenfor konturstingene. Klip 1 cm af sømrummet, så der bliver 2 cm udenfor den broderede kant. Læg en smal dobbeltsøm, der når ind til den broderede kant og søm op.

Annonce


STENBUKKEN 22 / 12 - 20 / 1

Farvebumre:
Mouliné: hvid - Blanc, lys grå nr. 168, grå nr. 169, sort nr. 310, pink nr. 3805 og orangegul nr. 722. Neonfarve: gulgrøn nr. E 980.

Sy kontursting om stenbuk og bakke med grå og stængel med grøn. Udfyld med kontursting: horn og bakke med hvid, hoved og krop med lys grå, mule og hale med grå. Sy øjne og hove med fladsyning i sort. Sy midten af blomsterne med tungestingshjul i orangegul og sy blomsterblade med enkelte kædesting med pink. Sy med neongulgrøn franske knuder i midten af blomsterne.

Kant:
Sy kontursting med grå 3 cm fra kanterne, og indenfor kædesting med lys grå.VANDMANDEN (21/1 - 19/2)

Farvenumre:
Mouliné: sort nr. 310, rosa nr. 894, mørk bordeaux nr. 154, stærk orange nr. 351, grøn nr. 911, turkis nr. 958 og violet nr. 333. Neonfarve: grøn nr. E 990.

Sy med kontursting om vandmand og fisk samt vandstråler med turkis og om krukke med mørk bordeaux. Sy også med turkis: hele tungestingshjul på krop og halve på hoved. Udfyld hale og fisk og sy et par striber på vandstrålerne med kontursting i violet, og sy buer af violette kontursting om de halve tungestingshjul på hoved.

Udfyld krukken med stærk orange med kontursting, sy næse med fladsyning i rosa og øjne og mund med kontursting i sort. Sy med neongrøn prikker med franske knuder.

Kant: Sy kontursting med turkis 3 cm fra kanterne, og indenfor kædesting med violet.FISKENE (20 / 2 - 20 / 3)


Farvenumre:
Mouliné: sort nr.310, rosa nr. 894, mørk rosa nr. 956, pink nr. 3805, rødviolt nr. 917, solgul nr. 972, orangegul nr. 722, stærk orange nr. 351, blå nr. 803 og violet nr. 333. Neonfarve: gulgrøn nr. E 980.
Sy med kontursting om fiskene med violet og sy kædesting med turkis indenfor.

Lille fisk:
Udfyld med kontursting hoved med stærk orange, stribe med pink og krop med mørk rosa. Sy øje med en fransk knude i sort.

Stor fisk:
Sy farvestrålende striber, nogle med mønstre. Fra venstre mod højre: Sy øje med turkis i fladsyning og sy kontursting i sort udenom med kontursting. Når intet andet er nævnt sys med kontursting. Sy mund med pink og udfyld hoved med stærk orange. Sy striber til højre for hoved, først med pink, derefter med solgul, turkis og rødviolet.

Sy derefter 3 tungestingshjul i solgul, udfyld udenom med med pink. Fortsæt i striber med solgul, sy en turkis stribe, halve tungestingshjul i rosa, buer udenom med blå, derefter buer med mørk rosa, striber med grøn, stærk orange, turkis, violet og yderst pink ved hale.
Sy prikker med neon-gulgrøn nr. E 980.

Kant: Sy kontursting med violet 3 cm fra kanterne, og indenfor kædesting med turkis.
VÆDDEREN (21/3 - 20/4)

Farvenumre:
Mouliné: hvid -blanc, sort nr. 310, mørk rosa nr. 956, pink nr. 3805, solgul nr. 972, orange nr. 3340, gulgrøn nr. 907, grøn nr. 911 og blå nr. 803. Neonfarve: gulgrøn nr. E 980.

Sy med kontursting om hoved, horn, ben og bakke med grøn og om cirkler til pels med gulgrøn. De inderste cirkler udfyldes med kontursting med grøn, mellemrummene med blå og bakken med gulgrøn.

Sy blomsterstængel med grønne kontursting, sy blomstermidte med et orangegult tungestingshjul, og sy de 6 blomsterblade med 2 enkelte kædesting udenom hinanden. På hornet sys en række franske knuder med neon-gulgrøn langs den yderste runding.

Sy indenfor med kædesting - først med pink, derefter med mørk rosa og inderst med orange. Sy prikker på bakken og i midten af pels-cirklerne med neon-gulgrøn. Sy øjet med fladsyning i sort.

Kant: Sy kontursting med blå 3 cm fra kanterne og indenfor kædesting med grøn.

 

Tekst: Design: Lis Paludan
Foto: Foto: Fotograferne Søndergård
Publiceret: 25-09-2010
Pin it

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri