Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brodér små fine låg

Broderi
Sæt dit personlige præg på de små praktiske papæsker. Mal dem og brodér låget i farver, der passer. Her er forslag til tre nemme broderier.

Materialer:

Små papæsker, hobbylak, tekstillim, gennemsigtigt papir, kalkerpapir, hørlarred i en kvalitet med 11 tråde pr. cm, stramajnål med spids og moulinebroderegarn fra DMC med farvenumrene: lysest rosa 963, rosa 604, mork rosa 603, pink 602, rødviolet 718, dueblå 3810, blå 806 og koks 924. Æsker, hobbylak og tekstillim er fra Panduro Hobby, tlf. 48 40 00 80.

 

Fremgangsmåde:

Tegn omridset af æskelåget over på stoffet og klip rigeligt med stof udenom. Tegn motivet over på gennemsigtigt papir og kalker det over pa stoffet. Mal æskerne i farver, der passer til broderiet.

 

Broderi:

Broder med 2 deltråde i nålen undtagen de franske knuder, der sys med hel tråd. Først sys konturerne, og derefter udfyldes delene.

Annonce

 

Hjerteæske:

Sy konturer om sommerfuglekroppen og udfyld den med kontursting i koks. Sy hoved med fladsyning. Sy de inderste dele af vinger med tungesting i lysest rosa, sy konturer om vinger med kædesting i dueblåt og udfyld dem med kontursting, ligeledes

med dueblåt. Sy konturer om hjertet og udfyld resten med kontursting i pink.

 

Stjerneæske:

Sy konturer om blomsterblade med lysest rosa med kontursting. Udfyld bladene med tungesting, de inderste med mørk rosa, og de yderste med rødviolet. I midten sys franske knuder i koks. Udfyld resten med kontursting i blåt.

 

Sekskantet æske:

Sykonturer om blomsterblade med mørk rosa. Udfyld resten med kontursting undtagen midten. Inderst sys med rosa, udenom med lysest rosa. De yderste blade sys dels med mørk rosa og dels med pink. De 2 nederste og bladet til højre skal have et par rækker med den lyseste rosa i kanten. Sy franske knuder i midten med koks.

 

Montering:

Klip sømrummet ned til ca. ¾ cm. Klip hak i buer og rundinger, så det bliver lettere at få kanterne pæne. Lim kanterne om til vrangen. I spidser klippes lidt af stoffet, så sømrummet ikke ses fra retten. Lim delene på æskelågene.

Skabelon til låg - klik her »

Fra Hjemmet nr. 47/2008

Foto: Fotograferne Søndergård. Design: Lis Paludan.
Publiceret: 20-01-2014
Pin it

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge