Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Sødt broderi: Babys første billede

Broderi
Sy et dekorativt fødselsminde i korssting med navn, vægt, længde og fødselstidspunkt. Ram det ind og hæng det op. Det viste korsstingsbillede er tiltænkt en pige, så det er med en dukkevogn. Skal fødselsmindet broderes til en dreng, indsættes bilmotivet i stedet for dukkevognen.

Fødselsminde

Mål med ramme: 28 x 37 cm. Selve broderiet måler 18 x 27 cm.

Materialer: Ca. 31 x 40 cm hørlærred i en kvalitet med 8 tråde pr. cm til fødselsminde. Til prøve med alfabet  ca. 16 x 20 cm.

Garn: Moulinébroderegarn fra DMC, se farver under signaturer. Stof, garn og færdigmonteret hagesmæk fås hos Permin, der oplyser nærmeste forhandler på tlf. 36721200.

 

Fødselsminde: Find midte af stof og diagram og tæl ud herfra. Følg diagram. Brodér korssting med 4 deltråde i nålen og sy konturer med stikkesting om figurerne med 2 deltråde i nålen.

 

Sy de små tal og bogstaver på fødselsminde med 2 deltråde og på prøve med alfabet med 4 deltråde. Brodér konturer om bogstaver til fødselsminde og kløver med mørk grøn, om roser med rødviolet, om hjerte og cm-mål med pink, om barnevogn, bamse, gult hjerte med rose, stork og ur med brun, om flodhest og vandpyt med mørk blå, om sommerfuglekrop med sort og vinger med lys rosa.

Annonce

 

Montering: Pres broderiet fra vrangen og lad det indramme.

 

Hagesmæk: Vælg et motiv og brodér det på hagesmækken med 3 deltråde i nålen i forskellige farver. Vi har valgt bilen, da hagesmækken er til en dreng.


Motiverne kan bruges enkeltvis på andre emner, som f.eks. her, hvor bilen er broderet i tre farver på en færdigkøbt hagesmæk.

Mønster til de søde fødselsminder

 

 

 

 

Opskriften er fra Hjemmet nr. 17, 2008 (side 132-133)

Tekst: Lis Paludan
Foto: Fotograferne Søndergård
Publiceret: 26-07-2011
Pin it

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri