Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Fint bordpynt: Hæklede klematisblomster

Hækling
Når klematissen blomstrer, ved man, at sommeren er i gang. Vi har hentet inspirationen fra de yndige blomster til små hæklede varianter, der kan pynte på bordet.

Garn:

Rester af bomuldsgarn i hvid, lyserød og grøn.

 

Hæklenål:

Nr. 3.

 

Blomst:

Start med hvidt garn og hækl 4 lm, der samles til en ring med 1 km. Hækl 1 lm, 10 fm om ringen, 1 km i den første lm. Bryd garnet. Fortsæt med lyserødt garn og hækl 4 lm. *Slå om nålen to gange og stik igennem næste hvide fm, træk igennem, så der er 4 m på p. Slå om, træk igennem de første to m på p, slå om, træk igennem de næste to m på p*. Så er der to m tilbage på p (det er næsten som en dbstgm, blot uden at den sidste m bliver hæklet med, der kommer altså 1 m mere på p for hver dbstgm). Gentag fra *til* to gange mere i samme m (der er nu 4 m på p). Gentag tre gange i næste hvide fm (der er nu 7 m på p). Slå om nålen og træk igennem de 7 m på p. Hækl 4 lm og 1 fm i næste hvide fm. Dette er et af de fire blomsterblade. Start næste blad i den næste hvide fm og hækl i alt 4 blade på denne måde.

Annonce

 

Blad:

Med grønt hækles 5 lm. Slå om nålen to gange og stik igennem første lm, træk igennem, så der er 4 m på p. Slå om, træk igennem de første to m på p, slå om, træk igennem de næste to m på p, så er der to m tilbage på p (det er næsten som en dbstgm, blot uden at den sidste m bliver hæklet med, der kommer altså en m mere på p for hver dbstgm). Gentag tre gange mere i samme m (der er nu 5 m på p). Slå om nålen og træk igennem de 5 m på p. Hækl 5 lm og 1 fm i startmasken. Træk igennem og hæft ende.

 

Tip:

Spred de yndige blomster og blade på bordet, når der dækkes op til fest. Eller sæt dem på et bånd og hæng dem op som fine blomsterguirlander. 

 

Opskriften er fra Hjemmet nr. 28/2014

 

SE OGSÅ: Sød halskæde med hæklede perler

 

SE OGSÅ: Hækl fine bordskånere

 

SE OGSÅ: Sommerhækling: Sød stribet top

Tekst: Citrus Press
Foto: Christina Birch
Publiceret: 06-07-2015
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge