Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Leg selv videre med farverne, hvis det skal passe til noget særligt i dit hjem. Eller kombinér det måske, som vi gør, med andre fine prikkede køkkenting.

Sjove køkkenhæklerier: Gæstehåndklæde og grydelapper

Hækling
Vi har leget med hæklerier i blå og hvide farver. Det er der kommet et par grydelapper og et lille prikket håndklæde ud af.

Garn:

Bomuldsgarn nr. 8 i råhvid og blå, ca. 100 g af hver farve.


Hæklenål:

Nr. 9 og 6.

Grydelapper

Med 3 tråde i råhvid og nål nr. 9 hækles 4 lm, der samles til en ring med 1 km i 1. lm. Alle omg starter med 1 lm og lukkes med 1 km.

1. omg: 12 fm om ringen.

2. omg: 2 fm i hver m omg rundt.

3. omg: 2 fm i 1. m, 1 fm i hver m omg rundt. 4. omg: * 2 fm, 2 fm i næste m *, gent fra * til * omg rundt. 5. omg: * 4 fm, 2 fm i næste m *, gent fra * til * omg rundt. 6. omg: 1 fm i hver m.


Flæse:

1. omg: * 3 lm, spring 1 m over, 1 fm *, gent fra * til * omg rundt, slut omg med 12 lm til hank.

2. omg: * (1 fm, 3 stgm, 1 fm) i hver lm-bue *, gent fra * til * omg rundt. Slut af med at hækle 1 fm i hver lm rundt i hanken.

Annonce


Hækl nu, med 3 tråde blå, et langt lm-bånd til at trække/væve op og ned igennem hullerne i grydelappen. Båndet har både en dekorativ effekt og er med til at gøre grydelappen tykkere, så den isolerer bedre mod varme. Længden er svær at måle præcis, så det må hækles, samtidig med at det trækkes igennem hullerne.


Det giver en rigtig flot effekt at flette den hæklede snor ind i grydelappen, samtidig med at den bliver dejlig kraftig af det. Hækl evt. grydelappen større, hvis du vil være helt sikker på ikke at brænde fingrene.

Gæstehåndklæde

Med 2 tråde blå og nål nr. 6 hækles 37 lm. Vend med 1 lm og start i 2. lm fra nålen, og hækl 36 fm. Hækl nu fm frem og tilbage, efter diagrammet, og vend alle rk. med 1 lm. Når håndklædet har den ønskede længde, hækles kanten med 3 tråde råhvid således: Start i øverste højre hjørne, og hækl 1 omg fm hele vejen rundt. Ved hjørnerne hækles 2 fm i det sidste hul og 2 fm i det første hul efter hjørnet. Ved omg's slutning hækles 16 lm til hank. Hækl nu buer således: 1 km i 1. m, * spring 1 m over, 5 stgm i næste m, spring 1 m over, 1 km *, gent fra * til * hele vejen rundt, men ved hjørnerne hækles km rundt, så der ikke kommer en bue over hjørnet. Ved omg's afslutning hækles fm rundt om lm-buen til hanken. Hæft alle ender. 

 

Tip:

Når der skiftes mellem farverne på håndklædet, bliver resultatet flottest, hvis farveskiftet foregår i den sidste del af den foregående fm. Derved bliver løkken, der trækkes igennem, i den rigtige farve. 


Husk at lave gode store stropper, så håndklæderne kan hænge på dine køkkenkroge.

 

Diagram til gæstehåndklæde

 

Opskriften er fra Hjemmet nr. 32/2014

 

SE OGSÅ: Fin bordpynt: Hæklede klematisblomster

 

SE OGSÅ: Hækl for sjov: Et fint stykke kage

 

SE OGSÅ: Hækl fine bordskånere

Tekst: Citrus Press
Foto: Citrus Press
Publiceret: 03-08-2015
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge