Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Påskeharerne kan stå selv, mens kyllingerne har brug for en lille gren at hænge på. Fine sløjfer, prikkede ører og mønstrede vinger gør dem meget charmerende.

Klip selv: Påskekyllinger og påskeharer med pomponer

Hobby
De søde harer og kyllinger er nemme at lave, og de vil med garanti sprede påskestemning i hele huset. Brug dem som pynt i vindueskarmen eller på påskebordet.

Påskehare

Overfør tegningen af haren til et stykke ensfarvet karton og klip den ud. Klip to ører i prikket designark og lim dem på figuren. Tegn øjne, snude og mund med tuschpennen.

 

Lav en pompon af i alt 4 m garn, men klip det midt over, så du arbejder med en tråd på 2 m ad gangen. Træk en tråd på stoppenålen og læg den dobbelt. Hæft enderne fast på bagsiden af harens hoved med et stykke aftagelig tape, som ikke beskadiger kartonen, når det fjernes igen. Stik nålen ind gennem hullet i midten og læg trådene tæt sammen omkring den runde krop hele vejen rundt. Når tråden er brugt op, hæftes enderne på det andet stykke garn på bagsiden af hovedet på samme måde, og der "sys" igennem hullet igen, bare den modsatte vej, så trådene fordeles jævnt.

Annonce

 

Klip nålen af tråden og klip derefter alle garnviklinger over med en lille skarp saks, lige præcis hvor de vikles om kanten af kroppen. Fordel pomponen pænt og ret evt. for lange ender til med saksen. Bind en lille sløjfe af et stykke velourbånd (ca. 25 cm langt), enten omkring halsen eller et øre og ret enderne til. Klip foden i et dobbelt lag designark og klip derefter en slids, som vist på tegningen. Pres forsigtigt den nederste del af kartonharen ned i slidsen og træk hver fod lidt ud til siden, så haren kan stå.

Påskekylling

Overfør tegningen af kyllingen til et stykke ensfarvet karton og klip den ud. Tegn øjne med tuschpennen. Lav et hul øverst på hovedet, hvor der kan trækkes en snor igennem.

 

Lav en gul pompon som beskrevet ved haren, og klip to vinger i blomstret designark og to ben i violet karton. Anbring små stykker dobbeltklæbende tape langs den inderste kant på vingerne og foroven på benene og lim dem fast på kanten af kroppen.

 

Klip næbbet i et dobbelt lag karton, foldet ved den stiplede linje og lim det på hovedet. Træk til sidst et stykke hampsnøre gennem hullet og lav en løkke til ophængning. 

Tegning af påskekylling og påskehare - klik her »

Materialer:

Designark, „white&green dots" og „orange miniflowers" (karen marie klip)

Karton i farverne lysegrøn, grøn, gul og violet

Mollygarn fra Järbo i gul og grøn

3 mm bredt velourbånd i violet

Orange hampsnøre (diameter 1 mm)

En sort tusch med fin spids

Lim

Evt. dobbeltklæbende tape (6 mm bred)

En stoppenål

Aftagelig tape

En lille skarp saks

En stansetang til en cirkel (diameter 3 mm)

 

Alle materialer fås hos Panduro, tlf. 70 15 01 05, pandurohobby.dk

 

Fra Hjemmet nr. 16/2011

 

SE OGSÅ: Sødt galleri: Nuttede påskehare-vikarer

SE OGSÅ: 6 skønne påskekager

SE OGSÅ: Byd venner og familie på en pragtfuld påskemiddag

Tekst: Gitte Schou Hansen
Foto: Thomas Hergaard
Publiceret: 30-03-2015
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge