Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Strik et kongeligt babysvøb

2
Strik
Så du de yndige babysvøb, som kronprinsesse Mary og kronprins Frederik bar de kongelige tvillinger i, da de forlod Rigshospitalet? Hjemmets strikkeekspert har ladet sig inspirere af svøbene til denne opskrift, som strikkes i den blødeste uld.

Svøbet er strikket af superblødt babyuld. Der strikkes først et firkantet stykke med hulmønster. Derefter strikkes en takket bort med hulmønster. Borten, der har indstrikkede hjørner, er syet på midterstykket bagefter.

Mål: Færdigt mål ca. 126 x 126 cm. Det midterste stykke måler ca. 108 x 108 cm.
Materialer: 700 g hvidt nr. 001 i Dale Baby Ull (100 % uld, løbelængde 185 m/50 g) fra Mayflower.
Pinde: Nr. 4. En p nr. 6 til opslagning.
Strikkefasthed: 22 m og 32 p i hulmønster på p nr. 4 = 10 x 10 cm.
Hulmønster: (m-antal deleligt med 18 + 2 kantm)


1. p: (rsiden) 1 kantm i r, * strik 2 m r sm 3 gange, (1 r, slå om), strik fra (til) i alt 6 gange, strik 2 m sm 3 gange *, gent fra * til * p hen, slut med 1 kantm i r.
2. p: (vrsiden) 1 kantm i r, strik vr over alle m og omslag, slut med 1 kantm i r.
3. og 4. p: strik alle m r.
Gent disse 4 p hele tiden.
Beg med det midterste stykke
Slå 236 m løst op på en p nr. 6. Skift til p nr. 4, og strik lige op i hulmønster = 13 x rapport. Når arb måler ca. 108 cm, idet arb strækkes lidt i højden, således at arb bliver så kvadratisk som muligt. Slut med 4. mønsterp, og luk løst af. Det er vigtigt at midterstykket bliver så kvadratisk som muligt, er bredden større eller mindre, lægges lidt til eller trækkes fra, inden der lukkes af.

Annonce


Blondebort
Slå 15 m op på p nr. 4, og strik mønster efter diagrammet. Strik retst på alle p, over alle m og omslag. Beg med en rsidep fra højre i diagrammet, idet 1. m hele tiden tages 1 vr løs af i denne side. 1. m fra vrsiden i den anden side strikkes hele tiden r.
Hjørner:
** Beg ved 1. p i diagrammet, strik hen til der mangler 5 m, vend, tag 1. m vr løs af, strik p ud, * strik mønster hen til der mangler 1 m før sidste vending, vend og tag 1. m vr løs af og strik p ud *, gent fra * til *, til de 6 m er lukket af, og der er strikket 4 m.
Nu strikkes de 14 mønsterp 1 gang over alle m **, gent fra ** til ** endnu 2 gange, og hjørnet er færdigt. Fortsæt lige op til næste hjørne. Når der måles, strækkes blonden en del, og der beregnes ca. 1 rille for hver kantrille i midterstykket, i hjørnerne beregnes pæn vidde, så blonden endelig ikke strammer her. Blonden holdes til i hjørnerne, og den midterste af de 3 rk med vendinger placeres ud for hjørnespidsen.
 

Montering
Spænd midterstykket ud til et kvadrat. Sæt nåle for enderne ved opslagskanten og aflukningskanten, så kanten bliver så lige som muligt. Læg fugtige stykker over, og lad det hele ligge, til det er tørt. Sy kanten på fra vrangen med kastesting, 1 sting i hver rille. Spænd arb ud, med 1 nål i hver spids. Læg fugtige stykker over, og lad det hele ligge til det er tørt. Eller damp kanten meget forsigtigt med et fugtigt stykke over.
Sjal

Mål: Færdig mål: Ca. 120 x 120 cm. Det midterste stykke måler ca. 98 x 98 cm.
Materialer: 6 ngl multifarvet pink/blå Kid Seta (70 % super kid mohair, 30 % silke, løbelængde 210 m/25 g) fra Gepard garn.
Pinde: Nr. 4 1/2. En p nr. 6 til opslagning.
Strikkefasthed: 22 m og 24 p i hulmønster på p nr. 4 1/2 = 10 x 10 cm. Det er vigtigt at overholde strikkefastheden.
Strik som til babysvøbet, men slå 218 m op til midterstykket = 12 x rapport.

Mayflower anviser nærmeste forhandler af Baby Uld på tlf. 98 80 14 77.
Gepard Garn anviser nærmeste forhandler af Kid Seta mohair på tlf. 45 88 45 49.

 

Tekst: Hanne Bendix
Foto: Lars Andreasen
Publiceret: 05-08-2010
Pin it

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

2
5 feb 2012 09:43
jeg har strikket mange kongeriger men strikker rundt, laver en maske mere så der er en hjørne maske, man kan strikke en pind vrang eller vende og strikke ret så er der kun blonden der skal syes sammen.
18 feb 2015 13:24

Kender I denne her side med garn, strik og hækling?

http://woolspire.com/da/shop/garn

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri