Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Strik et smukt babysvøb

2
Strik
Når et lille nyt menneske bliver født, ønsker vi det alt det bedste. Så her får du chancen for at forkæle den nyfødte - og hans eller hendes forældre med det lækreste strikkede babysvøb.

Babysvøb


Mål: Ca. 120 x 120 cm.
Materialer: 550 g naturhvid nr. 005 i Baby cashmerino (55 % merinould, 33 % microfiber, 12 %cashmere, løbelængde 125 m/50 g) fra Fancy Knit.
Pinde: En 80 cm rundp nr. 4½.Strikkefasthed: 16 m og 24 p i hulmønster (let udstrakt) på p nr. 4½ = 10 x 10 cm. Det er vigtigt at overholde strikkefastheden.
Mønster: Se diagrammerne. Først strikkes midterstykket som en firkant. Dernæst strikkes kanten ud fra hver side af denne firkant med skrå hjørner. Hjørnerne sys sm til sidst. Midterstykke Slå 158 m løst op på den lange rundp nr. 4½. Strik frem og tilbage i hulmønster, idet den yderste kantm i begge sider strikkes r på alle p uafhængigt af mønsteret. Strik lige op, til der er strikket 240 p og 15 rapporter i højden. Luk løst af. Spænd midterstykket ud med tætte nåle langs kanten til ca. 100 x 100 cm. Læg fugtige stykker over, og lad det hele ligge, til det er tørt.Kant langs opslagskant og aflukningskant:
Strik 1 m op i hver m fra rsiden, og tag 1 m ud = 159 m, denne opstrikningsp er den 1. p i diagrammet. Fortsæt efter diagrammet, idet den yderste kantm i begge sider strikkes r på alle p uafhængigt af diagrammet. Gent rapporten p hen, og beg og slut ens, så der bliver taget ud til skrå hjørner i begge sider af arb. Når diagrammet er færdigt, strikkes 3 p retst over all m, hvorefter der lukkes løst af i r fra vrsiden.

Kant langs siderne: Strikkes på samme måde, som de andre kanter. Strik 159 m op inden for kantm, idet hver 3. p springes over.

Montering: Sy hjørnerne sm inden for kantm fra rsiden med madrassting. Spænd det færdige arbejde ud til ca. 120 x 120 cm, idet kanten trækkes ud midt i hvert hulmønster yderst i kanten, så der opstår en spids. Læg fugtige stykker over, og lad det hele ligge, til det er tørt.
Babysvøbet er strikket i to forskellige hulmønstre. Først strikkes det firkantede stykke i midten, derefter kanten, og til sidst sys de skrå hjørner sammen. Kvaliteten er den blødeste uld, casmere og microfiber, og svøbet kan vaskes i maskine.

Fancy Knit oplyser nærmeste
forhandler på tlf. 59462189.
»www.fancy-knit.com

Annonce
Tekst: Hanne Bendix og Permin, design: Hanne Bendix
Publiceret: 15-03-2011
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

2
27 okt 2011 16:15
Jeg prøver at udskrive opskriften på den smukke babysvøb. Men der kommer kun billede og en lille del af opskriften. Nogen, der har et råd til hvordan man udskriver denne? Hilsen Elisabeth
18 nov 2012 11:37
Jeg søger efter opskriften på babysvøbet. Jeg er logget ind men behøver hjælp med at finde det.Tak.
Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge