Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Strik selv: Hue og halstørklæde i løkkemønster

3
Strik
Mangler du selv et huesæt, så er det lilla her lige sagen. Og det er hurtigt at strikke og bestemt ikke svært.

Materialer:

2 ngl til huen og 4 ngl til halstørklædet i lilla nr. 7656 i Katia Mystery (89 % uld, 11 % polyamid, løbelængde 50 m/50 g) fra Gepard Garn.

 

Pinde:

Nr. 4½.

 

Strikkefasthed:

14 m og 20 p i løkkemønster på p nr. 4½ = 10 x 10 cm. Det er vigtigt at overholde strikkefastheden.

 

Løkkemønster:

Mønsteret tager hensyn til det specielle garn, hvor tråden er skiftevis tynd og tyk.

1. p (rsiden): Strik r phen med hele garnet

2. p (vrsiden): * træk den tykke del af tråden ud til en løkke bag arb (på rsiden) og strik 2 r med den tynde del af garnet *, gent fra * til * p ud. Træk i løkkerne, så det kun er m af det tynde garn, der sidder på p. Gent disse 2 p.

 

Hue:

Slå 54 m op med hele garnet. Gent de to p i mønsteret, til arb måler 14 cm. Tag ind på næste rside-p således: 6 r, * 2r sm, 6 r * og gent fra * til * 6 gange. Der er nu 48 m på p. Strik 3 p i mønster.

Annonce

Tag ind igen på næste rside-p pind således: * 4 r, 2 r sm * gent fra * til * 7 gange, og slut med 6 r. Der er nu 41 m på p. Strik 3 p i mønster.

Tag ind igen på næste rside-p således: * 4 r, 2r sm * gent fra * til * 6 gange, og slut med 5 r. Der er nu 35 m på p.

Strik en vrside-p i mønster. På næste rside-p tages ind således: * 2r sm *, gent fra * til * p ud, og der er 18 m tilbage på p.

 

Klip tråden, men med en ca. 30 cm lang garnende. Tråd en nål med garnenden, og træk nålen gennem de 18 m på p. Træk garnenden til, så hullet i toppen bliver så lille som muligt, og fastgør sammentrækningen med nogle sting. Fortsæt og sy huens søm fra vrsiden.

 

Halstørklæde:

Mål:

21 x 175 cm.

 

Strikkefasthed:

6 m og 20 p i retst på p nr. 4½ = 10 x 10 cm.

 

Mønster:

Halstørklædet strikkes på en særlig måde idet, der KUN strikkes m med den tynde del af garnet. Fra maske til maske trækkes i den tykke del af garnet, hvorpå de følgende 2 m strikkes med den næste tynde del af garnet, så de tykke dele af garnet efterhånden ligger som parallelle stave mellem de strikkede tynde dele af garnet (se foto) – derfor det lille antal m. Hver gang der begyndes på en ny p, trækkes en løkke af den tykke garndel, inden første m strikkes af næste tynde garndel.

 

For at slå m op anvendes den simple måde, som også bruges, når man slår ekstra m op i slutn af en p: Form en drejet løkke, som sættes på p – men igen kun af den tynde del af garnet.

 

Slå 10 m op på p nr. 4½ .Start med en almindelig opslagnings-løkke og derpå 1 drejet løkke af en tynd garndel, skub så de to masker tilbage på højre p og lav igen 2 masker af den næste tynde garndel, skub m tilbage på højre p, og fortsæt således, til der er 10 masker på p.

 

Nu ligger maskerne på pinden 2 og 2, og indimellem ligger de tykke garndele.

 

Fortsæt nu i retst , men strik stadig kun med de tynde garndele. Hver gang der begyndes på en ny p, laves en løkke af den tykke del af garnet, strik 2 r med den tynde del, og lad de tykke dele ligge parallelt mellem de strikkede m. Fortsæt, til tørklædet måler 175 cm. Klip garnet over, så der er en garnende på ca. 8 tykke garndele langt. Husk løkken, før aflukningen begynder. Strik de første 2 m med den første tynde del, idet der laves et omslag mellem de 2 m, træk derefter omslaget over 2. m og træk 1. m over 2. m, træk garnenden gennem m på p (evt med en nål eller hæklenål). Strik og luk de næste 2 m med den næste tynde garndel af på samme måde, og for hver gang trækkes garnet på plads, så de tykke

garndele ligger parallelt med de underliggende. Aflukningen slutter med en løkke, og derefter hæftes de to garnender så usynligt som muligt.

 

www.gepardgarn.dk

 

Opskriften er fra Hjemmet nr. 52/2009

Tekst: Gepard Garn
Foto: Gepard Garn
Publiceret: 23-12-2013
Pin it

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

3
4 jul 2014 15:15

Endnu en dejlig opskrift, huer er en af de få ting som altid er populært at strikke :-) Sidste vinter strikkede jeg i noget fantastisk merino garn... Det vil jeg faktisk gerne anbefale til andre Det var rigtigt godt nemlig: http://www.filato.dk/18-merino

6 dec 2014 10:56

Helle > På http://rito.dk er der prisgaranti på Drops garn.

6 maj 2015 16:04

Det ser ret sødt ud. Det må næsten være næste projekt efter den nye sweater.

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri