Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Smart skuldertaske af stofrester

Syning
Den søde skuldertaske er syet af stofrester og pyntet med småknapper, som man kun har en eller to af. Sy tasken efter mønster og beskrivelse og i de farver, du bedst kan lide. Kun fanstaien sætter grænsen.

Taskens færdige mål: 36 cm bred og 34 cm høj.

Materialer: 45 x 55 cm ternet stof, 5,5 x 38 cm råhvidt stof, 24 knapper (diameter ca. 12 mm), 35 miniknapper (Panduro), forskellige rester i bordeaux, brune og beige stoffer. 40 x 70 cm forstof, 40 x 70 cm pladevat, 2 quiltestykker hver på 35 x 40 cm, 40 x 70 cm vlieseline og 1 lynlås på 30 cm. Alle mål på tegningen er uden sømrum.

Vejledning: Taskens 2 sider er ens bortset fra række 4. Tegn på mønsterpapir en taskeside på 38 x 36 cm (i målet er beregnet 1 cm’s sømrum). Tegn rækkerne ind på mønsteret som vist på tegningen.


På taskens ene side er en af striberne pyntet med „blomster”, der består af broderede stilke og miniknapper som hoveder.

Række 1: Klip 2 strimler´i ternet stof hver på 45 x 36 cm + sømrum.

Række 2: Klip 2 strimler i lysebrunt stof hver på 5 x 36 cm + sømrum. Klip i dobbelt stof 24 „tunger” (se tegning) i forskellige stoffer (der skal bruges 12 på hver taskeside). Læg tungestoffet ret mod ret og sy efter den stiplede linje. Vend retsiden ud. Placer 12 tunger på hver af de lysebrune strimler.

Række 3:
Klip 2 strimler i bordeaux stof hver på 2,5 x 36 cm.

Række 4:
Klip 1 strimmel i lys beige på 4 x 36 cm. Sy små knapper på og broder stilkene med grønt amagergarn, før du syr rækken sammen med række 3. På den anden taskeside består række 4 af 9 kvadrater hver på 4 x 4 cm (+ søm) i brunt, bordeaux, lysebrunt og en enkelt grøn, der er syet sammen til en strimmel.

Række 5 og 8:
Klip 4 strimler i brunt hver på 1,5 x 36 cm.

Række 6 og 7:
Rækken består af firkanter hver på 3 x 3,5 cm i bordeaux og brunmønstrede stoffer, der er syet sammen, så de færdige firkanter måler 2,5 cm i bredden og 3 cm i højden.

Række 9:
Klip 2 strimler i ternet stof hver på 9 x 36 cm. Sy rækkerne sammen i nummerorden som angivet på tegningen. Sy de 2 taskesider helt færdige med en knap på hver tunge.Læg for- og bagstykke vrang mod vrang med quiltestykket (ikke foret) med pladevat imellem. Ri de 3 dele sammen og quilt dem, som du har lyst til. Klip de nederste hjørner runde. Klip foret efter de 2 taskestykker og stryg vlieseline på forets vrangside. Sy et indsnit i de nederste hjørner af tasken og foret, så der dannes bund. Hvis du vil have en lomme indvendigt i tasken, skal den sys på nu. Klip 2 hanke hver på 7 x 55 cm og 2 strimler pladevat hver på 2,5 cm. Læg pladevatstrimlen midt på hanken, fold sømrummet ind på den ene langside, buk siderne op om pladevattet og sy en stikning. Sy et par stikninger mere til pynt. Sy tasken og foret sammen i siderne og bunden, men lad en åbning stå i bunden af foret til at vende igennem. Hæft hankene på tasken med knappenåle ca. 9 cm fra sidesømmen. Læg taske og for ret mod ret og sy i den øverste kant. Vend retsiden ud og sy åbningen til. Sy en stikning fra retsiden i den øverste kant af tasken.

Lynlås:
I bordeaux stof klippes 2 strimler hver på 7 x 33 cm. Sy en strimmel på hver side af lynlåsen. Læg stoffet ret mod ret på lynlåsen og sy en søm. Buk sømrummet ind, fold stoffet om mod vrangen, helt op mod tænderne og sy det fast med små sting i hånden. Sy den anden side på samme måde. Klip de 2 endestykker (ved lynlås) i samme bredde som lynlåsstykket + søm og 5,5 cm lange. Læg dem ret mod ret og sy de 2 sidesømme, vend retsiden ud og fold sømrummet ind, stop lynlåsstykkerne ind i endestykkerne, kom lidt fiberfyld i og sy dem på lynlåsstykket med små sting i hånden. Sy lynlåsstykket på tasken med små sting. Hvis dit lynlåsstykke måler 5 cm, skal du begynde 2,5 cm (halvdelen af lynlåsstykket) fra sidesømmen. Afslut 2,5 cm fra den modsatte sidesøm. Sy den anden side på samme måde.På taskens anden side er striben syet sammen af ni små firkanter.

Annonce
Tekst: Maud Sandqvist
Foto: Thomas Hergaard
Publiceret: 23-04-2011
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri