Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Nederdel med variationer

Syning
Det meget enkle mønster kan tegnes op i de fleste størrelser. Om nederdelen skal være kort, lang eller midt imellem vælger du selv. Du kan også gøre nederdelen mere eller mindre festagtig alt efter hvilket stof, du vælger.

Den korte og den lange nederdel er syet efter samme mønster, som du tegner op efter måltegningen. Mål selv frem til den ønskede længde. Når du har den færdige nederdel på, kan du vælge at lade spidserne sidde i siderne eller dreje nederdelen, så de kommer til at sidde midt for og midt bag.

 


Materialer:

 

Kort nederdel:
2 m viscosebomuldsstof i 140 cm's bredde,  1 knap samt elastik til taljen.

 

Lang nederdel:

3 m thaisilke i 130 cm's bredde, 1 lynlås på 20 cm og 1 knap.

 

 

Fremgangsmåde:

Læg stoffet ud i fuld længde/ bredde. Fold stoffet dobbelt ved at bredden følger den ene „langside”, så der bliver en skrå foldekant. Se tegning.

Nederdelslængden afhænger af stoffets bredde, og der skal tillægges søm. Husk også at kontrollere, at hoftevidden er stor nok.

Annonce

Mål ca. 25 cm ned fra spidsen langs stoffets ægkant og tegn med spidsen som centrum en bue = 1/4 taljevidde. Lad taljen bue lidt ned.

 

Tjek, at taljemålet er lig med din taljevidde + 4 cm til sømrum. Afsæt nederdelslængden fra taljen og ned.

 

Der kan klippes „lige over” ved længden, hvorved nederdelen får spidser, som kan laves mindre; alt efter ønske. Dette er ½ nederdel. Klip et stykke magen til.

  

Kort nederdel:

Sy nederdelen sammen ret mod ret, men lad den ene søm være åben, så nederdelen kan trækkes på. Buk og sy nederste kant 1 cm om mod vrangsiden. Klip en 6 cm bred skråstrimmel, som sys ret mod ret til taljen. Buk og sy om mod vrangsiden, så der dannes en løbegang til elastik. Træk elastik i. Sy en knap med knaphul ved enderne, som bukkes om mod vrangsiden.

 

Lang nederdel:

Sy som kort nederdel, men sy en lynlås i slidsen i den ene søm. Klip en 8 cm bred linning, som sy ret mod ret til taljen. Vend den halvt om til vrangen, buk sømrummet ind og sy linningen fast med en stikning. Sy knap og knaphul i linningen.

 

 

 

 

 

Opskriften er fra Hjemmet nr. 24, 2008 (side 31)

 
Tekst: Inga Andersen
Foto: Thomas Hergaard
Publiceret: 31-12-2012
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge