Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Pynt puder, dug eller forklæde med sommerlige solsikker

Syning
De applikerede solsikker lyser vældigt op på et ensfarvet forklæde eller en pude. Pynt også hynderne til havestolene eller dugen til havebordet med glade, gule solsikker.

Forklædemål:
Længde 65 cm, bredde 60 cm.

Pudemål:

40 x 40 cm.

Materialer:

Lysegråt hørlærred i 130 cm’s bredde: 80 cm til forklæde og 50 x 90 cm til pude. Mønstrede bomuldsstoffer i gule, orange, rosa og grønne farver, sytråd i stoffernes farver, vliesofix, monteringspude på 40 x 40 cm, 35 cm lang lysegrå lynlås, moulinébroderegarn i grøn nr. 500 og gennemsigtigt papir.

 

 

Forklæde

Tegn forklædet op i hel størrelse efter måltegningen og klip ud. Klip i stof med følgende sømrum: 2 cm foroven og på siderne, 1 cm i rundinger og 4 cm forneden. Klip 1 strop på 10 x 10 cm og 2 bindebånd hver på 6 x 65 cm.

 

Der er beregnet 1 cm til sømrum på strop og bindebånd. Læg først søm i rundingerne, derefter i siderne og foroven og til sidst forneden.

Annonce

 

Stik dem på maskine. Fold bindebånd og strop på langs, bøj sømrummet om til vrangen og stik langs kanterne. Udfør kludeklip, inden strop og bindebånd sys på.

 

 

Skabelon

Tegn solsikker og blade over på gennemsigt papir og derefter på vliesofix. Stryg vliesofixen på bagsiden af stofferne og klip.

 

Husk at beregne lidt ekstra til underfald på solstrålerne (stiplet linje). Der klippes 2 store og 3 små solsikker samt blade.

 

Træk papiret fra vliesofixen af. Placér solsikkerne på forklædet, idet der beregnes plads til stængler, den største i midten er på 16 cm, de mindste på hver side 9 cm og de yderste på 15 cm. Tegn stængler op med blød blyant.

 

Placér blade på stænglerne og stryg alle dele fast. Siksak om delene og brodér stænglerne med kædesting med grønt og 3 deltråde i nålen. Sy strop og bindebånd på. 

 

Pude

Klip til forside 1 stk. på 42 x 42 cm og 2 bagstykker hver på 42 x 44 cm (iberegnet 1 cm til sømrum). Tegn en cirkel til solsikken med 20 cm i diam. og tegn strålerne efter diagrammet. Stryg delene på forsiden af puden med vliesofix og siksak om dem med tætte siksaksting. Pres fra vrangen.

 

Sy de 2 halvdele til bagsiden sammen, idet lynlåsen samtidig sys i. Læg for- og bagside ret mod ret og stik delene sammen (husk at lukke lynlåsen op). Klip sømmen smal og vend retten ud. Kom monteringspuden i.

 

 

Opskriften er fra Hjemmet nr. 28, 2008 (side 30-31) 


 

Tekst: Lis Paludan
Foto: Thomas Hergaard
Publiceret: 08-07-2013
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri