Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Sy din egen bistrokande-varmer

Syning
De flotte røde valmuer, der er applikeret på både bistrokande-varmeren, skaber en herlig sommerstemning hele året rundt.

Mål:

Se diagrammet - klik her

 

Materialer:

Ca. 40 cm rød/hvid-stribet stof. Pladevat i samme mål. Rester af 2 forskellige røde bomuldsstoffer og rester af 2 forskellige grønne bomuldsstoffer. Små sorte perler og vliesofix. DMC moulinégarn i farver, der passer til blomsten. Her er brugt: klar rød nr. 666, mørk rød nr. 817, gammelrosa nr. 3328, lys grøn nr. 911 og grøn nr. 368.

 

Fremgangsmåde:

Tegn mønsteret op efter diagrammet til bistrovarmeren, som består af 3 dele. Klip 6 ens stribede stofstykker med 1 cm til sømrum og klip 3 stykker pladevat i samme mål. Tegn mønsteret til valmuen af på gennemsigtigt papir. Stryg vliesofix på bagsiden af de forskellige stofstykker, som skal bruges til valmueapplikationen. Tegn mønsteret over på stofferne, og klip delene ud. Stryg nu valmuen og bladene på det ene af tehættens stribede stykker.

Annonce

 

Brodér knaphulssting hele vejen rundt langs blomstens kant med røde farver, der passer til bomuldsstoffet, og grønt langs bladene. Stilken og støvdrageren sys med fladsting. Sy små perler rundt om støvdragerne. De 3 yderstykker af det stribede stof (hvoraf det ene er med den applikerede valmue) sys nu sammen med 1 cm sømrum. Klip pladevat efter mønsteret, og læg det på vrangsiden af foret. Sy for med pladevat på samme måde som yderstykket, men lad en åbning stå til at vende igennem.

 

Læg nu foret og yderstykket ind i hinanden ret mod ret. Sy langs den nederste kant. Vend retten ud og skub foret op i tehætten. Sy en udvendig stikning forneden ca. 1 cm fra kanten. Sy forets åbning sammen i hånden.

 

► Diagram - klik her

 

Opskriften er fra Hjemmet nr. 28/2011

 

Tekst: Citrus Press
Foto: Per Kjærbye
Publiceret: 10-09-2014
Pin it

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri