Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Sy selv: Fin filthue

Syning
Når februars kolde vinde blæser, har man brug for noget, der kan holde ørerne varme. Sy selv en sød hue i filt, og giv den et personligt præg ved at brodere et fint mønster langs kanten.

Hovedvidde: 58-60 cm. Huen er lidt elastisk og passer flere størrelser.

 

Materialer: 20 x 140 cm naturfarvet uldfilt (80 % uld, 20 % polyester). Gennemsigtigt papir, en tynd spritpen, 10 x 65 cm vandopløselig vlieseline fra Stof og Stil.

 

Mouliné broderegarn i farverne:

1. hvid – Blanc, 2. lys laks nr. 225, 3. rosa nr. 3716, 4. lakserosa nr. 603, 5. pink nr. 3805, 6. rødviolet nr. 718, 7. lys laksegul nr. 353, 8. orangegul nr. 722, 9. orange nr. 335, 10. grøn nr. 502, 11. mørk grøn nr. 501. Tallene 1-11 henviser til farver på mønsteret. Der går 1 dk af hver farve, dog 2 stk. af den grønne.

 

 

 

Tegn motiv og mønster til puld over på gennemsigtigt papir. Klip af uldfilt 6 stk. puld og 1 stk. til frise på 17 x 60 cm. Der beregnes 1 cm til, til sømrum. Tegn motivet af 4 gange med spritpen på den vandopløselige vlieseline (er gennemsigtig). Ri vlieselinen med motivet på den øverste halvdel af stoffet 2 cm fra kanten. Der ries omhyggeligt langs kanterne og ud og ind mellem blomsterne.

Annonce

 

Broderi: Brodér med 3 deltråde i nålen, undtagen franske knuder, som sys med hel tråd. Se farvenumre og stingretninger på diagrammet. Blomsterne sys hovedsagelig med tætte tungesting, der vender mod midten.

 

Blade: Sy konturer med grønt om alle blade med kontursting. Fyld ud på begge sider af midterstrengen med mørkegrønne tungesting, der vender udad, og med lidt mellemrum.

 

Bær og småblomster: Sy stængler med kontursting med mørk grøn. Sy de små cirkler med tungestingshjul og de små ringe med tungesting. Sy franske knuder i midten.

 

Stor hjerteblomst: Sy konturer med kædesting og lakserosa, hjerter, der vender mod midten, med pink tungesting, blade indenfor med tungesting og rødviolet, og inden for ringen tungesting med lys laksegul. Udfyld midten med hvide franske knuder.

 

Blomst til højre for hjerteblomst: Sy de yderste blade med tungesting og pink, blade indenfor med lakserosa, i midten tungestingshjul med hvid og ringen udenom med franske knuder i orangegul.

 

Rose forneden til højre for hjerteblomst: Sy yderst tætte tungesting, der vender indad, med rosa, indenfor tungesting med lys laks, i midten tungestingshjul med hvidt og udenom franske knuder i orange.

 

Rose yderst til højre forneden: Sy yderst tungesting, der vender indad, med lys laks, indenfor tungesting, der vender udad, med rosa. Inderst fransk knude i sort.

 

Lille blomst i midten foroven: Sy yderst tungesting med orangegul, indenfor tungesting med pink. I midten franske knuder med hvidt.

 

Montering: Pil ritrådene ud og opløs vliesen med lunkent vand. Læg delene til puld ret mod ret, ri og stik delene sammen. Pres sømmene. Pres broderiet fra vrangen og sy frisen sammen til en ring. Læg puld og frise ret mod ret og stik delene sammen. Pres sømmen nedad, væk fra pulden. Fold den nederste del af stoffet om til vrangen, klip sømrummet af og sy kanten til med heksesting.

 

 

Opskriften er fra Hjemmet nr. 2, 2011

 

Tekst: Hanne Bendix
Foto: Thomas Hergaard og Magnus Klitten
Publiceret: 21-02-2012
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri