Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Sy selv: Sød patchworktaske

Syning
Ryd ud på lageret og brug dine stofrester til at sy denne fine patchworktaske.

Færdigt mål: 19 x 30 cm.

Materialer: Forskellige stofrester i 80 cm's længde. Her har vi brugt rester af batikstoffer. Desuden 7 x 60 cm til hank. 30 x 80 cm pladevat, 21 x 80 cm lærred til quilting, 21 x 80 cm strygevlieseline og 21 x 80 cm til for. 1 knap.

 

Vejledning: Skær 8-9 strimler i 3 eller 3,5 cm's bredde. Sy strimlerne sammen til et stykke på 21 x 80 cm. Pres arbejdet. Skær en kvadrat på 21 x 21 cm af og sy den på igen på tværs (klappen). Rund klappens hjørner (tegn f.eks. efter en kagetallerken).

 

Stryg vlieseline bag på patchworkstykket. Læg patchworkstykket på et stykke lærred – IKKE foret – med pladevat imellem. (Fraklip af pladevat skal bruges til hanken). Ri de trelag sammen. Freestyle quilt taskestykket på maskine eller i hånden. Klip overskydende pladevat og lærred væk. Fjern ritråden.

Annonce

 

Hanken: Klip 1 stk. pladevat på 2,5 x 60 cm, og læg det midt på stofstrimlen til hank. Buk sømrummet ind, fold stoffet om pladevatstrimlen og sy 2 – 3 stikninger på langs ad hanken på maskine. Strop til knap: Skær en strimmel på 2,5 cm's bredde og så lang, at den passer til knappen. Fold sømrummet ind og sy strimlen sammen i hånden.

 

Montering: Klip foret i samme størrelse som det quiltede stykke. Fold 1,5 cm om til vrangen foroven på foret og patchworkstykket. Sy en stikning. Læg for og quiltestykke ret mod ret. Læg hanken ind mellem de to lag stof, lige der hvor klappen er syet på tasken. Læg stroppen til knappen ind mellem de to lag midt på klappen. Sy lagene sammen hele vejen rundt undtagen på det korte lige stykke. Vend retten ud og pres.

 

Sy lagene sammen på det korte lige stykke med en stikning. Fold taskestykket ca. 28 cm fra den korte kant ret mod ret. Sy sidesømmene sammen med en kantstikning eller i hånden. Vend retten frem og sy en knap fast på taskens forside, så den passer til den lille strop på klappen. te kant og rundt om klappen. Sy knappen på.

 

Opskriften er fra Hjemmet nr. 12, 2007

Tekst: Hanne Bendix
Foto: Thomas Hergaard/ Magnus Klitten/ Garnstudio
Publiceret: 17-04-2012
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge