Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Sy selv: Sødt sengetæppe af felter og blonder

Syning
Felterne i det kønne sengetæppe er store, så det er hurtigt at sy. De er pyntet med både nye og gamle blonder, syet på skiftevis i bredden og i højden. Bagsiden består af to hvide lagner – en god og billig løsning.

Det skal du bruge:

6 forskellige ensfarvede stoffer, f.eks. lyserødt, lilla og grønt bomuld, lyseblåt og mellemblåt babyfløjl samt blåt cowboystof. Der bruges ca. 100x140 cm stof i hver farve. Til bagstykket bruges 2 lagner på 260x150 cm. Vi har brugt mange forskellige blonder, som er et miks af nye og gamle, fundet i bedstemors gemmer.

Sådan gør du:

Tæppets færdige mål er 210x240 cm = 6 felter på den ene led og 7 felter på den anden. Hvert felt måler 33x43cm iberegnet 1½ cm søm hele vejen rundt.

 

Klip i alt 42 felter: 8 lyserøde, 7 lilla, 7 grønne, 7 i cowboystof og 7 lyseblå og 6 mellemblå i babyfløjl. Inden felterne sys sammen, sættes blonderne på skiftevis i bredden og højden, de hæftes på med nåle og stikkes derefter på langs begge sider.

Annonce

 

Læg nu alle felterne ud på gulvet, og placér dem skiftevis med forskellige farver. Der er ikke et særligt system i, hvordan farverne sættes sammen, blot der ikke er to ens farver, der sidder ved siden af hinanden, og blonderne placeres skiftevis i bredden og højden. I hvert hjørne er der et lyserødt felt.

 

Sy en række med 7 felter sammen til en række på 210 cm. Sy de næste rækker på samme måde, til alle 6 rækker er syet sammen. Pres alle sømrummene til hver side. Derefter sys rækkerne sammen, til hele tæppet måler 210x240 cm. Pres igen sømrummene til hver side langs rækkerne.

 

Til bagbeklædning har vi brugt to hvide lagner, der er syet sammen på midten. Læg nu det hvide lagenstof og tæppet ret mod ret, hæft med nåle og sy hele vejen rundt. Lad en åbning stå, vend, pres og sy åbningen sammen.

 

Stoffer til sengetæppet og babyfløjl til genbrug, Stof & Stil, tlf. 70 22 21 21, stofogstil.dk
Blonder, Birk Sytilbehør, tlf. 97 15 66 66, birksytilbehoer.dk
To lagner (Slunra), 29 kr. pr. stk., Ikea, tlf. 70 15 09 09, ikea.dk
Øvrige materialer: Panduro Hobby.

 

Opskriften er fra Hjemmet nr. 12/2013

Tekst: Citrus Press
Foto: Per Kjærbye og Bulls
Publiceret: 28-07-2014
Pin it

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge