Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Todelt festkjole

Syning
Den søde festlige kjole består af en nederdel med vifteeffekt i siden og en løs bluse med dryppende kanter. Den er nem at sy og meget behagelig at have på.Størrelse:
38-42.

Materialer: 4 m turkisfarvet burn out chiffon med blomstermotiv i 140 cm’s bredde samt 4 cm bred elastik til taljen.

Sytips: Sy med en tynd nål. Den tætte siksak over kanterne er syet med 1 i stinglængde og 2½ i siksak, men lav en syprøve først. Alle sømme sys med en trykfodsbredde. Mønsterdelene er inklusive sømmerum.

Fremgangsmåde: Tegn alle mønsterdelene fra ternarket. Hver tern er lig med 2 x 2 cm. Klip delene ud i stof. Nederdelen ligger til fold midt for og midt bag samt på viften. Blusen ligger til fold midt for, midt bag og på skulderen. Bemærk, at blusens forstykke er 10 cm kortere end bagstykket. ligger

Bluse: Sy sidesømmene – det lodrette stykke fra ærmebuen og ned til den rette vinkel – og siksak. Siksak alle øvrige kanter. Hvis man trækker en smule i stoffet, samtidig med at der sys, bliver kanten lidt flæset.

Nederdel: Sy nederdelens sidesømme, idet viften sys med ind ret mod ret i den ene side. Siksak over trævlekanterne. Siksak alle kanter. Buk og sy øverste kant 5 cm om mod vrangsiden, så der dannes en løbegang. Mål elastik af og træk den igennem løbegangen. Fordel rynkerne og sy en stikning gennem alle lag, så elastikken ikke ruller.

Bemærk: Da stoffet er 140 cm bredt, kan der ved siden af blusen klippes et 15 cm bredt tørklæde. Siksak kanterne som på kjolen.


Hjemmet nr. 26 • 2010 s. 41
Annonce
Tekst: Inga Andersen
Foto: Thomas Hergaard
Publiceret: 30-12-2012
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri