SPONSORERET
 

Har du din egen hjemmeside eller blog? Derfor bør du sætte dig ind i "SEO"

Hvis du ikke allerede har hørt om Search Engine Optimization (SEO), er du med denne tekst på rette vej til at gøre noget godt for din hjemmeside eller blog. SEO handler nemlig om at gøre dig selv mere synlig og relevant i søgeresultaterne, når internetbrugere søger efter noget bestemt på en søgemaskine som fx Google. Du kan for eksempel blive bedre til SEO ved at tage dette SEO-kursus, som foregår via videoer online, og som vil tage dig i hånden og introducere dig for en masse ny viden, som vi ikke kommer ind på i denne tekst. Vi vil dog alligevel gerne give dig en forsmag på, hvorfor SEO er et emne, du bør tage under behandling, hvis du har et ønske om at have en større synlighed hos Google.

Det gode indhold er nøglen

Er du nogensinde stødt på en tekst, som konstant bruger det ord, du har søgt på? Det er nærmest ikke til at læse, fordi man begynder at fokusere på noget andet end tekstens budskab. Formuleringer og ordstilling ser nærmest ud til at være skabt til Google og ikke til dig, der faktisk bruger tid på at læse, hvad der står. Den fælde må du for alt i verden undgå, da det ikke er nok blot at blive fundet af søgemaskinens brugere. De skal meget gerne blive hængende, få noget ud af dit indhold og eksempelvis foretage et køb. Er brugerne hurtigt væk fra din side, er det ikke sikkert, at Google fremover mener, at dit indhold er relevant, og pludselig vil du opleve, at du ligger lavere placeret i søgeresultaterne. Og jo lavere du er placeret, desto større er sandsynligheden for, at du ikke bliver fundet igen. Sørg derfor for, at dit indhold er behageligt at læse og relevant for de mennesker, der har søgt efter et bestemt ord eller en bestemt søgestreng. Bestemte ord kaldes også for søgeord, og det er dem, du gerne vil blive fundet på. Hav derfor søgeordene integreret på en letlæselig måde, så brugerne får lyst til at læse videre og dermed bruge tid på din side. Det kan Googles algoritme nemlig godt lide, og du kan ende med at blive belønnet for dit gode indhold.

Godt indhold kan være mange ting

Godt indhold kan også være billeder, der har de rigtige tags, dvs. søgeord. Når en bruger trykker sig ind på billedet, kommer vedkommende forbi din hjemmeside og dit indhold. Det vil øge chancen for konvertering, og at du fremover bliver fundet endnu nemmere. Det gode indhold kan også være videoer, der præsenterer eller beskriver dit produkt eller en information. Husk dog, at videoer også skal have tags eller skriftligt indhold, som understøtter indholdet og søgeintentionen. Endelig vil vi slå et slag for, at du får nogle til at læse dit indhold igennem for fejl og sprogblomster, da det bedste indhold bliver skabt med mindst to sæt øjne. SEO er din genvej til trafik.