SPONSORERET
 

Annonce fra Hello Fresh

Proteinrige alternativer til kødet

Grønne og kødfrie retter vinder stadig større indpas i Danmark og andre dele af verden. Og det er en bølge, som er langt nemmere at hoppe med på i dag, end det var for blot 10 år siden. Du kan i dag finde et væld af vegetariske kogebøger, plantefars og nye kreative metoder til at skifte kødet ud. Er du nysgerrig på, hvilke proteinrige alternativer, der kan erstatte kødet i dine måltider? Så læs med her på siden.

1. Æg som bi- eller hovedrolle

Æg har længe været en fremragende proteinerstatning for kød, fyldt med næringsstoffer, og som nemt kan inkorporeres i enhver kost. Med cirka 7 gram protein per æg, alt afhængig af størrelsen på ægget, kan de bruges i diverse asiatiske retter, salater, pastaretter eller på dit rugbrød i stedet for kødpålæg. Æg er en god kilde til B-vitaminer, som er afgørende for energiproduktion, og så kan det også fungere som hovedingrediens, hvis du eksempelvis ønsker at lave en omelet med masser af grøntsager.

2. Tofu: proteinkilde lavet af sojamælk

Tofu var en af de første køderstattende produkter, som den vestlige verden fik øjne op for. Tofu stammer fra Kina og er en form for ost lavet af sojamælk. Du kan med fordel udskifte dit kød med tofu, hvis du ønsker et alsidigt produkt, der har en god konsistens og kan påvirkes i smag med krydderier efter eget ønske. Tofu indeholder 8 gram protein per 100 gram.

Tofu kan nemt marineres og steges for at give en kød-lignende konsistens i din næste stir-fry. Eller prøv det røget og smuldret i røræg for en sund og mættende start på dagen. Med tofu kan du nyde dine yndlingsretter med mindre fedt og uden dyreprotein.

3. Halloumi, der kan både grilles og steges

Hvis protein fra ost er lige dig, så er halloumi et oplagt valg. Den smagfulde ost fra Middelhavet er den nyeste sensation på fødevaremarkedet – i hvert fald i den vestlige verden. Denne unikke ost er blevet populær for dens alsidighed og unikke stegeegenskaber - det kan grilles, steges eller endda spises rå, og beholder sin form under varme. Halloumi indeholder hele 20 gram protein per 100 gram, hvilket er det samme som de klassiske kikærter.

4. Bælgfrugter: En populær køderstatning

Du kan også overveje at erstatte dit kød med bælgfrugter – kikærter, bønner, linser og mere. Bælgfrugter er betegnelsen for de spiselige frø, der vokser i en bælg. Og nogle af disse har et højt proteinindhold, der gør dem perfekte til køderstatning. Brug eksempelvis kikærter med 21 gram protein per 100 gram til at lave lækre falafler eller røde linser til at lave gryderetter, såsom Dhal og andre asiatiske specialiteter.

Udover protein har de typisk et højt fiberindhold, hvilket sikrer en god mætning. Du behøver altså ikke bekymre dig om at gå sulten i seng, fordi du ikke har fået kød.

5. Plantefars til klassiske retter

Plantefars er en erstatning til traditionelt kød, der i udseende og smag kommer tættest på at minde om kød. Plantefars kan være en god start for dig, der ønsker at lave de samme klassiske retter uden at skulle tænke alt for kreativt og alternativt. Med omkring 18-20 gram protein per 100 gram, kan det nemt supplere dit daglige proteinbehov. Plantefars er alsidigt i madlavning - det kan bruges i alt fra pastaretter til burgerbøffer og giver dig muligheden for at nyde dine yndlingsretter på en sundere og mere bæredygtig måde.

Find gode vegetariske opskrifter hos Hellofresh

Opdag et univers af smagsoplevelser med HelloFreshs rige udvalg af vegetariske opskrifter. Lad dig inspirere med nye, spændende retter og udvid dit madrepertoire. Med HelloFresh er det nemt at komme i gang med en mere vegetarpræget kost i hverdagen.